Leurda ajuta la inlaturarea efectelor nocive ale fumatului

       678   

Leurda ajuta la inlaturarea efectelor nocive ale fumatului

Leurda (allium ursinum) dupa cum ii spune si denumirea latina se mai numeste si usturoiul-ursului. Ursul cum iese din hibernare cauta aceasta planta si o consuma pentru a face o cura de dezintoxicare a sangelui si a stomacului.

 

 

Leurda are aceleasi calitati, acelasi gust si aceleasi proprietati terapeutice ca si usturoiul. Aceasta planta contine:

  • vitamina A si vitamina C
  • ulei eteric complex
  • calciu, fier si fosfor
  • adenozina (substanta care reduce colosterolul si impieduca formarea tumorilor)
  • sulfura de alil (substanta ce ii confera gustul si mirosul de usturoi)

Intr-un cuvant leurda este planta ce trebuie consumata imediat ce incepe primavara deoarece ea ofere toate substantele necesare organismului dupa perioada de iarna.

De la leurda se consuma frunzele si bulbii, dar mare atentie, se consuma imediat ce rasar inainte de perioada de inflorire, deoarece dupa ce au inflorit planta devine toxica. De preferat ar fi ca bulbii sa se consume proaspeti deoarece uscati acestia isi pierd din proprietati.

Tinctura de leurda

Leurda purifica sangele de substantele toxice, reduce hipertensiunea arteriala, previne accidentele vasculare, previne scleroza vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Tinctura de leurda este folosita ca adjuvant in bolile cardiace (tahicardie,aritmie), pentru reducerea colosterolului cat si pentru imbunatatirea memoriei. Pentru aceste afectiuni se iau zilnic cate 15 picaturi de tinctura dizolvate in apa sau ceai. Cura se face 2 - 3 luni cu doua saptamani pauza.

Prepararea tincturii de leurda

Se toaca marunt frunze proaspete de leurda si se baga intr-o sticla in care adaugam alcool rafinat de 38 - 40 grade pana ce frunzele sunt acoperite. Se lasa la macerat la loc insorit timp de 2 saptamani dupa care se strecoara si se pune in sticlute mici de culoare inchisa.

Pentru tratarea indigestiei, colicilor abdominali, insuficientei biliare, balonarilor  si pentru eliminarea viermilor intestinali se consuma ceai de leurda preparat astfel: se pun 10 grame (2 lingurite) de frunza tocata marunt in 250 ml apa clocotita si se lasa la infuzat jumatate de ora dupa care se strecoara si se bea zilnic 1 - 2 ceaiuri. Acest ceai curata rinichii si vezica urinara eliminand excesul de acid uric. Pentru tratarea insomniei se consuma acest ceai sau se manca bulbii ca atare.

Leurda este recomandata si pentru tratarea reumatismului. Mai precis se pregateste o esenta de leurda astfel: se zdrobesc 30 grame de bulbi, se lasa la macerat in 250 ml otet timp de 10 zile si cu acest preparat se maseaza zonele dureroase.

La beneficiile consumului de leurda mai putem adauga unul foarte important si anume ajuta la inlaturarea efectelor nocive ale fumatului.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.

 

Tags:



Alimente care cresc imunitatea

Alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 16 martie 2015



Top alimente care cresc imunitatea

Top alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 16 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.