Invata sa-i spui NU, copilului tau

       664   

Invata sa-i spui NU, copilului tau

Viata ta se invarte in jurul capriciilor copilului tau, iar el spune intotdeauna "NU!", are tendinta de a te folosi pentru a fi mereu la dispozitia lui, este momentul sa inceti sa il refuzi, este timpul sa-i spui si tu "NU!".

 

 

In timpul varstei de 2-3 ani, este etapa in care copilul isi exprima nemultumirea prin furie sau agitatie in momentul in care nu primeste ceea ce isi doreste, insa dupa varsta de 5 ani copiii au nevoie de reguli stricte pentru a invata ce e bine si ce sa faca si sa isi cunoasca limitele.

De ce sunt buni nervii?

Daca, copilul tau nu s-ar opune, pe viitor acesta ar ramane singur in fata deciziilor pe care ar trebui sa le ia fara sprijinul tau. Faptul ca el se crede atotputernic ii mascheaza de fapt nelinistile si il incurajeaza sa te provoace prin faptul ca incearca sa iti atraga atentia si prin comportamentul agresiv. O libertate totata a copilului ii da acestuia "sansa" de a avea o personalitate egoista si capricioasa. Acest lucru il va face sa creada ca el are doare drepturi, dar nu si indatoriri.

Invata sa ii spui si tu "NU!"

In momentul in care nu mai stii cum sa iti strunesti copilul, trebuie sa gasesti o cale de mijloc intre lejeritate si severitate. Trebuie sa ii arati ca nu accepti sa se comporte asa si ca nu esti de acord mereu cu lucrurile pe care le cere. Este important sa ii impui limite, asa ca nu te simti vinovata in timp ce faci asta. Un copil care este rasfatat si se razvrateste tot timpul fara sa i se opuna rezistenta, va accepta foarte greu faptul ca nu va mai gasi niciun fel de satisfactie in activitatile care ii cer efort, daca tot timpul parintii il ajuta si fac tot ce ii cer acesta.

Implica-l mai mult

Comportamentul lui agresiv se poate datora uneori si faptului ca acesta este gelos, odata cu venirea pe lume a unui alt copil, astfel acesta te "obliga" sa te ocupi de el.

In momentul in care apare un alt copil in familie, incearca sa-l responsabilizezi mai mult dandu-i in serios rolul de frate mai mare. Petrece timp si cu el, in care ii citesti povesti, te joci cu el, dar il faci si sa inteleaga faptul ca cel mic are mai mare nevoie de tine pentru ca este neajutorat, astfel il implici si pe el si il faci sa inteleaga ca trebuie sa arate si el grija si atentie fata de cel fratele mai mic.

  De retinut

De fiecare data cand vrei sa te faci inteleasa de cel mic aseaza-te in fata lui la acelasi nivel cu el si vorbeste-i, dar niciodata nu ridica tonul!

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.