Importanta pestelui in alimentatie

       1901   

Importanta pestelui in alimentatie

Pestele este considerat unul dintre cele mai importante alimente, indispensabil de altfel, pentru un stil de viata sanatos.

 

 

Pestele contine grasimi esentiale omega-3

Pestele contine grasimi omega-3 si este bogat in diverse substante nutritive, cum ar fi vitamina D si seleniu. Pestele prezinta in compozitia sa nutritiva si o cantitate mare de proteine si foarte putine grasimi saturate. Specialistii spun ca includerea in alimentatie a pestelui sau a uleiului de peste ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange, prin oprirea dezvoltarii tulburarilor de ritm cardiac, dar si prin scaderea tensiunii arteriale si a frecventei cardiace. Totodata, functia vaselor sanguine este imbunatatita, iar consumul de peste in cantitati mai mari scade nivelul trigliceridelor din organism si diminueza inflamatia. De aceea, medicii recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana.

In urma studiillor, s-a constatat faptul ca persoanele care consuma minimum 2 grame de acizi grasi omega-3 ce se regasesc in peste, intr-o saptamana, ceea ce echivaleaza cu una sau doua portii de peste gras servite intr-o saptamana, prezinta sanse mult mai mici , mai exact cu peste o treime, in ceea ce priveste decesul provocat de bolile cardiace. S-a demonstrat si faptul ca intreaga bogatie nutritiva intalnita in compozitia pestelui este foarte importanta in dezvoltarea optima a creierului copiilor, iar copiii viitoarelor mame, care nu consuma peste sau consuma cantitati foarte mici acest aliment in perioada sarcinii si a alaptarii, sufera o dezvoltare mai greoaie a creierului.

De asemenea, includerea pestelui in alimentatie imbunatateste capacitatea de memorare si de invatare, dar poate contribui si la stimularea, la nivelul sistemului nervos, al endorfinelor, care sunt generatoare de buna-dispozitie.

Din nefericire, exista si oameni care nu agreeaza pestele, fie din cauza mercurului, a reziduurilor de pesticide si a toxinelor ce pot fi prezente in compozitia sa, fie datorita costurilor uneori prea ridicate a acestui aliment sau mai exista si persoane care, efectiv, nu stiu sau le este foarte greu sa gateasca peste.

Beneficiile consumului de peste, spun expertii, sunt, indubitabil, mult mai mari si mai puternice decat orice alta perceptie, de cele mai multe ori eronata, asupra acestui aliment.






Alimente care cresc imunitatea

Alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 31 martie 2015


Cum scapi rapid de herpes

Cum scapi rapid de herpes

Ghid Sanatate - 31 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.