Hemoroizii, o boala privita cu rusine

       618   

Hemoroizii, o boala privita cu rusine

Un adult din trei sufera de hemoroizi, insa marea problema in cazul acestei afectiuni o reprezinta rusinea pacientilor de a merge la un control medical inca de la primele simptome. Majoritatea nu intelege ce reprezinta hemoroizii si cat de grave sunt consecintele netratarii la timp a acestora.

 

 

Patologia aparatului circulator venos o reprezinta si aparitia hemoroizilor. Hemoroizii sunt reprezentati de dilatatii venoase, aflate la nivelul anusului. Hemoroizii reprezinta o afectiune extrem de frecventa la ora actuala, se considera ca aproximativ ca 50% din populatia adulta are un grad mai mare sau mai mic de boala hemoroidala. Hemoroizii exista la orice persoana pentru ca ajuta la continenta canalului anal, dar in momentul in care ei se dilata si se inflameaza atunci reprezinta intr-adevar o boala.

Factorii de risc ai hemoroizilor

Factorii de risc sunt multipli, in primul rand o alimentatie deficitara, care poate duce la un scaun care nu va fi regulat, daca o persoana are scaune constipate  pe o perioada de timp, cu siguranta va duce la aparitia hemoroizilor. De asemenea sunt oameni cu o serie de indeletniciri sedentare, statul pe scaun, iar de aceea exista o presiune crescuta la nivelul regiunii anale, hemoroizii aparand cu siguranta in aceasta situatie. Exista si factori genetici si ei de obicei se mostenesc, daca in familie exista parinti, frati sau bunici cu o astfel de afectiune suntem susceptibili si noi sa dezvoltam aceasta afectiune.

Clasificare hemoroizi

La ora actuala exista o clasificare foarte exacta a acestor hemoroizi, exista hemoroizi de patru grade:

  • hemoroizii de gradul I, in care hemoroizii sunt in interiorul canalului anal;
  • hemoroizii de gradul II, in care hemoroizii in momentul scaunului ies, dar apoi se retrag;
  • hemoroizii de gradul III, in care hemoroizii in momentul scaunului ies si noi ii ajutam sa ii introducem;
  • hemoroizii de gradul IV, in care hemoroizii stau in permanenta afara.

In gradul I, singurele masuri de tratament sunt reprezentate de schimbarea stilului de viata, adica o alimentatie corecta, un scaun normal, igiena locala.

Citeste si castanele trateaza hemoroizii si varicele.

In gradul II sau III, cele mai bune tratamente la ora actuala inseamna ligaturile elastice, insemnand montarea unor inele de cauciuc in jurul hemoroizilor, astfel hemoroidul nemaiprimind sange se usuca si se elimina odata cu scaunul impreuna cu inelul respectiv. Aceste ligaturi elastice la ora actuala sunt raspandite peste tot in lume si au efecte si rezultate foarte bune. Asociat acestor ligaturi exista tratamente complementare legate de sigilarea venelor din zona regiunii anale cu ajutorul fotocoagularii, crioterapiei.

In situatiile hemoroizilor de gradul IV tratamentul este bazat in primul rand pe chirurgie, care presupune fie operatiile de tip clasic, fie operatiile moderne insemnand utilizarea unor aparate de sutura mecanica, ce realizeaza excizia completa a intregului pachet hemoroidal.

Cum evitam aparitia hemoroizilor ?

Pentru a evita aceste probleme si a ajunge sa dezvoltam aceasta afectiune trebuie sa evitam factorii de risc, asadar scaunul trebuie sa fie zilnic, iar pentru a avea un scaun zilnic inseamna ca alimentatia sa fie bogata in fibre, fibre pe care le luam din legume, din zarzavaturi, din fructe, trebuie de asemenea sa bem mai multe lichide.  Este recomandat sa fie pastrata si o igiena locala, iar daca avem activitati sedentare, este indicat ca odata la doua ore  sa se faca o pauza de 10-15 minute in care sa mergem, sa ne miscam.

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
Castanele trateaza hemoroizii si varicele

Castanele trateaza hemoroizii si varicele

Ghid Sanatate - 22 iulie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.