Goji, fructul longevitatii

       829   

Goji, fructul longevitatii

Goji este un fruct de origine asiatica, de culoare rosie si dateaza din anii 800. Este produs de o specie de arbusti, care include de asemenea si rosiile, dar si vinetele. Aceasta planta infloreste din luna iunie si abia in luna august fructifica, avand perioade care are si flori, dar si fructe.

 

 

"Catina de gard", cum este cunoscuta denumirea la noi, sunt fructe mici de pana la 2 centimetri, dulci, alungite si pline de seminte.

Proprietatile fructelor de goji

Contin cea mai bogata paleta de antioxidanti, care mentin vederea sanatoasa, avand mai mult beta-caroten decat morcovii, vitamina A si zeaxantina. Fructele de goji, au mai multa vitamina C decat portocalele, lamaile sau orice alt aliment obisnuit, care se consuma atunci cand se doreste obtinerea unei imunitati puternice. Sunt bogate in acid linoleic, care topeste grasimea excesiva si sprijina dezvoltarea musculaturii. Imunitatea este de asemenea stimulata prin consumul de fructe de goji, datorita polizaharidelor naturale pe care le contin.

Goji este utilizat, in mod traditional, in medicina orientala pentru echilibrarea functiilor organismului si a-i acorda forta. Studiile moderne au demonstrat ca fructul de goji contine si beta-sitosterol, o substanta cu rol aniinflamator care diminueaza colesterolul si contribuie la tratarea impotentei. Fructele de goji ajuta de asemenea si la imbunatatirea circulatiei sanguine.

Contraindicati ale fructelor de goji

Nu este indicat sa se consume goji, daca urmati un tratament pentru subtierea sangelui, deoarece acest fruct poate stopa efectul propriu-zis al medicamentelor. Nu este indicat nici in cazul in care suferiti de diverse alergii la polen, pentru ca pot cauza fotosensibilitate si pot aparea eczeme la suprafata pielii, dupa o eventuala expunere la soare.

Daca suferiti de afectiuni renale, medicii sfatuiesc sa nu consumati goji, deoarece sunt niste fructe bogate in oxalati, aceste substante favorizand formarea pietrelor la rinichi, deoarece impiedica absortia calciului in oase.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.