Ghimbirul si beneficiile sale

       646   

Ghimbirul si beneficiile sale

Chiar daca poate ca e un produs despre care multa a auzit, beneficiile ghimbirului nu sunt chiar atat de populare precum alimentul in sine, cu toate ca la randul lor acestea se pot dovedi a fi foarte utile. De aceea ne-am gandit sa dezbatem mai pe larg acest subiect si sa vorbim despre beneficiile ghimbirului, oferindu-va astfel mai multe motive pentru a-l consuma mai des pentru un organism mai sanatos, desigur.

 

 

Ghimbirul este in primul rand un aliment foarte bun impotriva racelii. Asta deoarece lupta direct cu problemele respiratorii care sunt de cele mai multe ori cauzate de bronsita si de astm, astfel incat in astfel de cazuri un ceai de ghimbir se poate dovedi deseori cel mai bun remediu. Avand proprietati anti-inflamatoare, ghimbirul poate fi folosit cu succes si atunci cand apar diferite dureri articulare si musculare. Printre beneficiile ghimbirului se mai regaseste si faptul ca ajuta la protejarea ficatului, ajutandu-l totodata sa se regenereze, in cazul in care consumul de paracetamol l-a afectat.

Ghimbirul ajuta organismul in lupta cu cancerului

Ghimbirul s-a dovedit a fi foarte bun si atunci cand apar simptome precum greata sau varsaturile cauzate de chimioterapie. Mai exact, in acest caz remediul consta un medicamente antivomitie alaturi de suplimente pe baza de ghimbir, ambele ajutand la cresterea poftei de mancare. Un alt beneficiu foarte important dupa parerea noastra a fost descoperit dupa un experiment la Universitatea din Michigan, experiment a carui concluzie a fost ca ghimbirul poate ajuta organismul in lupta impotriva cancerului.

In ceea ce priveste modurile de administrare a ghimbirului, acesta poate fi consumat atat sub forma de ceai cat si sub forma de condiment in diferite mancaruri, avand o aroma puternica dar si un gust interesant totodata. De asemenea se recomanda ca planta sa fie consumata cruda, astfel incat sa nu se piarda din proprietati. 

  De retinut

Despre ghimbir mai trebuie spus si faptul ca un consum excesiv de ghimbir poate duce la arsuri la stomac, diaree sau iritatii ale pielii. De asemenea ghimbirul nu este recomandat persoanelor care au diferite probleme cu sangele, deoarece poate duce la sangerare. 

 

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir

Ghid Sanatate - 29 aprilie 2016


Alimente care previn gripa si raceala

Alimente care previn gripa si raceala

Ghid Sanatate - 29 aprilie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.