Fibromul uterin, o afectiune fara posibilitate existenta de prevenire

       1042   

Fibromul uterin, o afectiune fara posibilitate existenta de prevenire

Fibromul uterin este cea mai des intalnita afectiune necanceroasa care se dezvolta la nivelul uterului. Cel mai  frecvent este intalnit la femeile cu varsta intre 30 si 45 de ani. Una din cauzele aparitiei fibromului uterin este reprezentata de un dezechilibru hormonal.

 

 

Alti factori de risc mai sunt dati si de prima menstruatie la varste mici, circa 10-11 ani, obezitatea, dar si antecedentele intalnite in familie.

Simptomele fibromului uterin

Multe dintre femei nu prezinta simptome care sa le duca cu gandul catre aceasta afectiune, insa printre simptome se numara menstruatile abundente si dureroase, durere in pelvis, anemii, infertilitate si sangerari existente intre menstruatii.

Diagnosticul de fibrom uterin

Diagnosticul se pune in urma unui consult ginecologic, in care medicul constata ca uterul are o consistenta crescuta, are un volum marit fata de aspectul normal, dar si o suprafata neregulata.

Pentru a se determina marimea fibromului se efectueaza o ecografie abdominala sau una transvaginala.

  De retinut

Durerile si scurgerile abundente din timpul menstratiiilor pot fi cauzate de existenta unui fibrom. De asemenea inca un lucru important legat de aceasta afectiune este acela ca, fibromul uterin trebuie tratat cu seriozitate, deoarece nu poate fi prevenit. Singura modalitate de prevenire a acestei afectiuni este aceea de indepartare chirurgicala in totalitate a uterului.

Tratamentul pentru fibrom uterin

Tratamentul poate fi medicamentos si chirurgical, dar daca simptomele nu sunt prezente sau minime nu este necesara inceperea unui tratament.

Tratamentul chirurgical

Miomectomia este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza fibroamele uterine (chiar si dupa aceasta procedura chirurgicala, fibroamele pot reaparea).

Histerectomia este un alt procedeu chirurgical, care se efectueaza in aceasta afectiune, dar acesta este indicat femeilor peste 45 de ani, deoarece consta in indepartarea uterului, nu numai a fibromului. De asemenea tratamentul cu ultrasunete poate da roade si uneori nu este neaparata nevoie sa apelam la procedeele chirurgicale.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.