Esti alergic la pudra de cacao? Inlocuieste-o cu pudra de roscove

       714   

Esti alergic la pudra de cacao? Inlocuieste-o cu pudra de roscove

Roscova poate fi numita o ruda indepartata a fasolei, fiind fructul unui copac, care creste la latitudini variate. In principal a fost folosita ca hrana pentru animale, dar grecii i-au descoperit proprietatile sale benefice asupra organismului.

 

 

Roscova poate fi numita una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, avand si calitatea de a fi un aliment non-alergen. In prezent boabele de roscove sunt transformate intr-o pudra, care seamana foarte bine cu cea de cacao, avand un gust dulce si foarte aromat, fiind des utilizata in preparatele dulci. La randul lor, pastaile se macina si se fierb in apa pentru a se produce un sirop gros.

Proprietatile pudrei de roscove:

  • ajuta la digestie si trateaza diareea - o lingura de pudra de roscove, amestecata cu putina apa, pana la formarea unei paste si ingerata in caz de diaree, readuce echilibrul sistemului digestiv, calmeaza durerile de stomac si alunga greata;
  • este o sursa vegetala de proteine si fibre;
  • favorizeaza asimilarea de calciu - la adulti, contribuie la lupta impotriva osteoporozei prin continutul de calciu si fosfor;
  • impiedica formarea calculilor de natura oxalica;
  • impiedica dereglarea ritmul cardiac si al tensiunii arteriale;
  • este un bun inlocuitor pentru cei care nu tolereaza pudra de cacao;
  • este des utilizata in diverse diete.

Datorita continutului de fibre, pudra de roscove ajuta intr-un mod natural si la reglarea nivelului de zahar din sange, lucru deosebit de benefic pentru persoanele care sufera de diabet zaharat. De asemenea fiind bogate in fibre, au si capacitatea de a reduce si nivelul de colesterol.Pudra de roscove poate fi adaugata ca indulcitor in lapte sau in alte preparatae care permit consumul pudrei ca atare, in aluaturi, dar si creme in loc de cacao.

Pudra de roscove e mai saraca in grasimi decat cea de cacao. Daca pudra de cacao are circa 23% grasimi si 5% zaharuri, cea de roscove are 7% grasimi si circa 42% zaharuri, astfel incat, in produsele ce vor contine pudra de roscove poate fi adaugat mai putin zahar.

  De retinut

Pudra de roscove este recomandata celor care sunt alergici la ciocolata si copiilor incepand cu varsta de 2 ani.

 



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.