Dieta in functie de grupa sangvina

       722   

Dieta in functie de grupa sangvina

Aparent, dieta grupelor sangvine, promite o slabire vizibila, o imunitate sporita, energine mai multa si o digestie mai buna. Toate acestea sunt posibile fara a fi nevoie sa numaram caloriile ori sa cantarim mancarea.

 

 

Medicul care este si autorul acestei diete, este de parere ca grupa sangvina ar trebui sa dicteze alimentatia corecta. Pentru ca moleculele din mancare interactioneaza in mod diferit la fiecare organism in parte, singurul indiciu privind modul in care vom suporta un aliment, este grupa sangvina.

Stresul, oboseala, imunitatea scazuta sau problemele de digestie pot fi strans legate prin interactiunea dintre organism si alimente nepotrivite.

Vezi infografic mai jos.

Grupa A

Cei din grupa A, au sangele mai gros, o imunitate scazuta, respectiv un risc mai mare de aparitie a bolilor cardiovasculare, diabet, cancer. Daca ai grupa A, dieta grupelor sangvine, spune ca ar trebui sa fii vegetariana, sa eviti pe cat de mult posibil carnea sau grasimile animale, alegand in schimb legume si fructe.

Grupa B

Grupa B, este grupa omnivorilor. Acestia au voie sa manance orice, insa trebuie sa gaseasca un echilibru intre vegetale si carne. In acest fel cresc sansele de a evita bolile cronice.

Grupa AB

Cei din grupa AB, au voie sa manance orice, dar in cantitati mici. Indicat este sa se aleaga alimentele mai usor de digerat. Fructele si legumele sunt singurele, care pot fi consumate in orice cantitate.

Grupa 0

Aceasta grupa apartine celor carnivori, asadar daca detii aceasta grupa, este recomandat sa te concentrezi pe carne sau alte surse de proteine. Pot fi consumate si fructele sau legumele, chiar si in cantitati mari, insa nu sunt indicate cerealele (painea, pastele, etc.).

Medicul Peter D`Adamo, fondatorul acestei diete, sustine faptul ca din patru persoane care au tinut aceasta dieta, trei dintre acestea au slabit considerabil si s-a observat si o imbunatatire a digestiei si a imunitatii.

Avantajele dietei grupelor sangvine:

  • nu trebuie sa va infometati;
  • nu este necesar sa numarati caloriile;
  • nu este nevoie ca mancarea sa se cantareasca;
  • unele alimente se pot consuma chiar si in cantitati mari, in functie de grupa sangvina.

Dezavantajele dietei grupelor sangvine:

  • pot aparea carente nutritionale;
  • rezultatele nu sunt intotdeauna 100% vizibile, deoarece dieta nu are o baza stiintifica.

 

Dieta grupelor sangvineAlimente care tin in frau colesterolul

Alimente care tin in frau colesterolul

Ghid Sanatate - 17 octombrie 2015Statul jos este periculos pentru sanatate

Statul jos este periculos pentru sanatate

Ghid Sanatate - 17 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.