Detoxifierea, o practica sanatoasa sau nu?

       561   

Detoxifierea, o practica sanatoasa sau nu?

O metoda din ce in ce mai intalnita in zilele noastre care are ca tel curatarea organismului de toxine prin diverse tehnici poarta numele de detoxifiere. Detoxifierea reprezinta lupta impotriva factorilor daunatori la care este expus organismul.

 

 

Cei mai mari dusmani ai sanatatii vin chiar din aerul pe care il respiram, din alimentele pe care le consumam, din medicamente, toate acestea duc fara voie la anumite tulburari ale organismului. La inceput, detoxifierea se folosea in tratamentul impotriva consumului de alcool sau droguri, avand cascop renuntarea consumului acestor substante.

Detoxifierea poate fi efectuata prin diferite metode care pot incepe de la un regim alimentar strict pana la curatarea de colon. Se poate folosi o singura metoda, insa pentru rezultate mai sporite si un efect cat mai rapid se pot imbina mai multe metode. Fiecare dintre aceste metode au particularitatile sale proprii si pot avea si efecte negative asupra organismului.

Metode de detoxifiere

Una dintre cel mai des intalnite metode de detoxifiere este modificarea regimului alimentar. Se consuma pentru o anumita perioada un singur aliment sanatos impreuna cu apa sau suc pentru ca organismul sa aiba timp suficient sa se curete. Ca efect negativ la aceasta metoda amintim supra-solicitarea rinichilor deoarece se consuma foarte multe lichide.

Curatarea colonului sau clisma este o alta metoda des intalnita de detoxifiere, insa nu s-a constatat daca are sau nu o eficienta sporita in echilibrul starii de sanatate, pe langa aceasta presupune si un disconfort care poate duce pana la infectii ale colonului.

O alta metoda de detoxifiere sunt administrarea de laxative care creeaza un efect vizibil, dar ca orice alta metoda poate avea si un efect negativ si anume dependenta pe care acestea o pot crea.

Plasturii reprezinta de asemenea un remediu de detoxifiere care absorb toxinele din organism, se pun intr-o zona a corpului de regula pe talpa, acest remediu are efecte folositoare care duc pana la imbunatatirea sistemului imunitar.

Considerente PRO si CONTRA pentru detoxifiere

Considerente pro

Detoxifierea este caracterizata prin renuntarea la alimentele nesanatoase si directionarea catre o hrana mai sanatoasa pentru a scadea cat mai mult posibil aportul de toxine din organism. Odata cu inceperea curei de detoxifiere, pacientul trebuie sa elimine sau macar sa reduca tabieturile nocive precum consumul de alcool sau fumatul.

Tot ca un argument pro sunt preturile destul de accesibile si disponibulitatea acestor remedii. Se pot achizitiona de la orice farmacie cu domeniu naturist.  

Considerente contra

Cei care mentin ideea ca toxinele sunt nocive nu explica de fapt care este actiunea acestor substante asupra organismului. Unii oameni de stiinta spun ca organismul nostru este capabil sa gestioneze singur si mai ales in mod natural aceste toxine, fara alte remedii sau cure de detoxifiere. Transpiratia, urina si defecatia sunt un mod natural de a elimina aceste toxine.

Foarte multe dintre remediile de detoxifiere impun diete alimentare drastice, se poate ajunge chiar la infometare, astfel incat organismul este lipsit de energie si se poate pierde pana si capacitatea de concentrare.

 

  Sfat

Nu incercati cure de detoxifiere fara consultul in prealabil al unui medic, organismul uman are nevoie de somn suficient, sport, dar mai ales de hrana adecvata!

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.