Depresia si anxietatea pot fi tratate folosind produse naturiste

       948   

Depresia si anxietatea pot fi tratate folosind produse naturiste

Personalitatea depresiva este caracterizata de pesimism (in orice situatie s-ar afla, vede doar latura sumbra a acesteia, posibile riscuri, supraevalueaza aspectul negativ minimizandu-l pe cel pozitiv), dispozitie trista (chiar si atunci cand lipsesc evenimente neplacute care sa justifice aceasta dispozitie), autodepreciere (nu se simte "la inaltime", nutreste sentimente de culpabilitate ori de inaptitudine chiar si atunci cand ceilalti il apreciaza) si ahedonie (nu resimte placerea, nici in cazul unor activitati sau situatii considerate in mod obisnuit ca fiind agreabile: weekend-uri, evenimente fericite).

 

 

Deoarece depresia este considerata o afectiune destul de grava, este indicat sa se consulte un medic psihiatric sau psiholog. Tratamentul naturist este potrivit pentru tratarea depresiei, acesta poate fi urmat in paralel cu cel alopat, cu foarte bune rezultate sau chiar il poate inlocui.

Avantajele terapiei naturiste sunt foarte multe, cele mai importante dintre ele sunt: inlaturarea toxicitatii, eliminarea efectelor secundare, sustinerea refacerii naturale a mecanismelor neuronale si hormonale afectate, stabilitatea si eficienta pe termen lung a unui tratament de acest tip.

In general, produsele naturiste utilizate in tratarea depresiei contin substante care cresc nivelul serotoninei, determina functionarea optima a mecanismelor neuronale, asigura oxigenarea si refacerea celulei, revitalizeaza si regenereaza organismul. Coenzima Q10, poate fi folosita in tratarea depresiei, deoarece contribuie la functionarea optima a celulei nervoase. Spirulina de asemena poate trata depresia, este o alga foarte hranitoare, cu continut bogat in nutrienti, combate lipsa de vitalitate.

Tulburarile de anxietate sunt cele mai frecvente probleme de ordin psihic, afectand un procent mare din populatie. Anxietatea poate lua forma mai multor tulburari, simptomul comun al acestora fiind teama, ingrijorarea si frica excesiva.

Personalitatea anxioasa manifesta griji mult prea intense pentru sine si pentru cei apropiati, raportat la riscurile vietii cotidiene, este caracterizata de o tensiune fizica excesiva, acorda o atentie permanenta riscurilor (vigilenta fata de tot ceea ce ar putea lua o turnura neplacuta, pentru a controla chiar situatii cu risc redus, adica situatii putin probabile sau putin grave).

Spre deosebire de anxietatea produsa de un eveniment de viata stresant, o tulburare de anxietate dureaza de cel putin sase luni si se poate agrava cu trecerea tmpului, daca persoana nu solicita ajutor de specialitate.

Tulburarile anxioase se intalnesc sub urmatoarele forme:

  • tulburare de panica;
  • agrofobia;
  • tulburarea de anxietate generalizata;
  • fobii specifice;
  • fobia sociala;
  • tulburarea acuta de stres;
  • tulburarea de stres post-traumatic;
  • tulburarea obsesiv-compulsiva.

Pentru o diagnosticare cat mai corecta a anxietatii, este recomandat sa se mearga la un medic psihiatru. Acesta va poate recomanda, administrarea unor medicamente specifice, de regula un anxiolitic si un atidepresiv, combinate. De cele mai multe ori, tratamentul medicamentos este insotit si de psihoterapie.

In acelasi timp, puteti alege sa renuntati la tratamentul alopat si sa mizati pe puterea dovedita a celui naturist. Iata cateva dintre substantele care pot fi utilizate cu succes in tratarea anxietatii:

  • valeriana, este recunoscuta mai ales pentru tratarea insomniei, are o serie de efecte secundare, dintre care amintim indigestia, durerile de cap si ameteala;
  • floarea pasiunii, este utilizata cu succes in tratarea anxietatii si a insomniei. Printre efectele secundare amintim: greata, stari de voma, somnolenta, dar si cresterea ritmului cardiac.

De asemenea, pentru tratarea anxietatii se mai utilizeaza teiul, musetelul, iasomia, sunatoarea, catina, complexul de vitamine B, etc.

Este recomandat ca tratamentul naturist sa fie insotit de psihoterapie. De cele mai multe ori, psihologul propune pentru administrare, pacientilor sai anumite produse naturiste.

 
Bolile psihice, mai frecvente la femei

Bolile psihice, mai frecvente la femei

Ghid Sanatate - 30 iunie 2015


Anorexia, opusul obezitatii

Anorexia, opusul obezitatii

Ghid Sanatate - 30 iunie 2015


Castanele trateaza hemoroizii si varicele

Castanele trateaza hemoroizii si varicele

Ghid Sanatate - 30 iunie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.