Dependenta fata de medicamente

       687   

Dependenta fata de medicamente

Este o stare de intoxicare cronica, determinata prin nevoia folosirii unor toxice sau medicamente. Bolnavul simte nevoia sa utilizeze in permanenta un medicament. Substantele care creeaza dependenta de obicei au actiune euforizanta, stimulanta sau halucinogena.

 

 

Esentialele medicamente sau toxice care pot da dependenta sunt: heroina, morfina si alte  produse de sinteza sau naturale care au efecte apropiate de cele ale opiului (opioide). Bolnavii care au folosit in exces aceste substante incep, sa ia toxicul, la un moment dat pentru a impiedica sindromul de abstinenta si nu neaparat din cauza dependentei.

  Sfat

Este indicat ca medicamentele sa nu se utilizeze fara prescriptia si supravegherea unui medic, deoarece exista riscul ca efectul terapeutic sa se transforme intr-unul nociv pentru organism.

Apartenenta poate fi psihica si fizica, cea psihica este atunci cand bolnavul are nevoie de a-si administra un medicament permanent, uneori, zilnic, iar cea fizica este atunci cand bolnavul continua folosirea medicamentului, pentru a se feri de tulburarile care apar in momentul cand intervine intreruperea lui (abstinenta). Faptul ca nu schimbam medicamentele, duce la obisnuirea corpului cu ele si nu mai reactioneaza benefic pentru organism, aici intervine toleranta. Toleranta este o stare de nevoie de a-si administra un medicament permanent, deoarece efectul benefic curativ a scazut. De aici pana la supradoza este doar un pas, deoarece este resimtita o nevoie continua de a mari doza.

Psihotoxicitatea reprezinta starea in care se produc tulburari de comportament de natura psihotica, in urma administrarii cat mai lunga a unui medicament. Unele medicamente utilizate o perioada indelungata pot stimula aparitia cancerului. In cele mai multe cazuri, aceasta expunere majora apare prin transformarea canceroasa a unor celule, fie prin amplificarea unor cancere deja aparute.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:Top alimente care cresc imunitatea

Top alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 06 aprilie 2015


10 alimente care ne protejeaza pielea de soare

10 alimente care ne protejeaza pielea de soare

Ghid Sanatate - 06 aprilie 2015


Hemoroizii, o boala privita cu rusine

Hemoroizii, o boala privita cu rusine

Ghid Sanatate - 06 aprilie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.