Curmalele, un energizant natural benefic organismului

       703   

Curmalele, un energizant natural benefic organismului

Curmalul este un copac (palmier) pe care il gasim in zonele calde, subtropicale  pana la cele ecuatoriale. Curmalul are origini din Egipt si din Peninsula Arabica si face parte din familia aracaceelor. Acest copac poate ajunge la o inaltime de 25 de metri, asemeni unui palmier este gol pana in varf, iar acolo gasim frunzele care au o lungime de pana la 2-3 metri. Tulpina are o culoare aramie si prezinta multe crapaturi.

 

 

 

Fructele acestui copac, curmalele sunt ovale si au o forma alungita ca ale unei ghinde, iar cand sunt coapte, culoarea lor poate varia de la galben, rosu aprins pana la un maro inchissau chiar negru. Toate aceste culori variaza in functie si de soiul curmalului, deoarece exista mai mult de 1500 de varietati de curmale.

Din punct de vedere al mentinerii sanatatii printr-un mod natural, curmalele prezinta o importanta deosebita. Din curmale se poate realiza de la vin pana la paine, astfel incat uscate si macinate, acestea dau o faina necesara prepararii unei paini. Fructele de curmal sunt comestibile atat in forma lor naturala cat si in diferite combinatii cu lapte sau ceai. De asemenea se pot prepara si infuzii din curmale. In compozitia curmalelor intra diferite saruri minerale, dar si vitamine precum cele din complexul B, dar si A, D, precum si zaharuri intr-o cantitate foarte mare.

Cum actioneaza curmalele asupra organismului?

Actiunile curmalelor asupra organismului sunt unele ce au proprietati relaxante, au actiuni antiinfectioase, pot regla functionarea sistemului respirator. De asemenea curmalele sunt cunoscute pentru efectele sale favorizante in ceea ce privesc problemele de expectoratie.

Indicatii terapeutice

Curmalele sunt recunoscute ca fiind cele mai eficiente energizante naturale. Este recomandat consumul curmalelor in timpul iernii pentru intarirea sistemului imunitar, darmai ales cand efectuam un efort fizic intens, asadar se asimileaza foarte usor energia, astfel fiind ideal pentru persoanele care sufera de diferite afectiuni care se caracterizeaza prin oboseala cronica.

Nu numai fructul, cat si samburii de curmale sunt benefici organismului mai ales in tratarea pietrelor existente de-a lungul vezicii biliare. Samburii se piseaza, apoi se fierb si se consuma aproximativ doua cani pe zi din acel ceai obtinut.Samburele de curmale poate fi folosit în tratamentul pietrelor la vezica biliara. Se zdrobesc si se fierb, apoi se consuma aproximativ 2 cani /zi din siropul obţinut.

  Atentie

Nu este indicat consumul de curmale daca sunteti diabetic, deoarece au un continut foarte mare de zaharuri!

 

Tags:



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.