Cum sa scapi de insomnii

       627   

Cum sa scapi de insomnii

Cu siguranta una dintre cele mai grele probleme cu care un om se poate confrunta sunt insomniile. Acestea reusesc sa rapeasca zeci de ore de somn, motiv pentru care trezirea de dimineata este aproape imposibila si anunta inca de cu seara faptul ca ziua urmatoare nu va fi una prea productiva, ci chiar poate fi considerata o zi pierduta inainte de a incepe. De aceea noi ne-am gandit sa va vorbim despre cum sa scapati de insomnii.

 

 

Sport

Poate ca va asteptati sa auziti acest sfat mai degraba intr-un articol despre slabit, insa sportul este foarte bun si in cazul insomniilor. Mai exact, pentru a scapa de insomnii se spune ca trebuie sa faci exercitii fizice in timpul zilei, si astfel noaptea vei adormi mult mai usor.

Renunta la alcool, cafea si tigari

Una dintre principalele cauze ale insomniilor este cafeaua. Efectul acesteia poate tine chiar si 24 de ore, motiv pentru care ar trebui consumata mai rar sau chiar deloc. De asemenea tigarile si alcoolul sunt si ele vinovate pentru faptul ca ai o noapte alba iar somnul nu mai pare sa treaca pe la tine.

Trezeste-te mereu la aceeasi ora

Majoritatea dintre noi avem obiceiul ca atunci cand prindem cate o zi libera, sa profitam la maxim de ea si sa dormim mai mult. Ei bine si aceasta poate fi o cauza a insomniilor, motiv pentru care ar trebui sa te trezesti zilnic la aceeasi ora, astfel incat sa ai un program de somn cat mai bine definit.

Nu dormi ziua

De cele mai multe ori, dupa o noapte ce poate fi descrisa folosind doar cuvantul insomnie, majoritatea persoanelor prefera sa doarma putin ziua astfel incat sa isi recupereze putin din orele pierdute. Ei bine acest lucru nu reprezinta decat un bilet dus catre o alta noapte alba. De aceea ar trebui sa fugiti cat mai mult posibil de somn in timpul zilei si sa il pastrati pentru noapte.

Mesele inainte de somn cauzeaza insomnii

Parca noaptea ni se face mai foame ca niciodata, insa daca vom alege sa mergem sa servim un meniu, cu siguranta nu vom mai adormi la fel de usor. De aceea nu se recomanda ca dupa ora 6 sa fie consumate alimente greu de digerat in cazul in care ne dorim o noapte cu un somn cat mai lin.

Asadar, daca va doriti sa scapati de insomnii, va recomandam sa tineti cont de sfaturile noastre de mai sus.

 

Tags:

Cum scapi rapid de herpes

Cum scapi rapid de herpes

Ghid Sanatate - 28 ianuarie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.