Cum sa reduci consumul de sare

       548   

Cum sa reduci consumul de sare

Cu siguranta ati auzit de foarte multe ori la tv sau la radio sfatul de a consuma mai putina sare, deoarece nu este prea sanatoasa pentru corpul vostru, insa de cele mai multe ori ati ignorat reclama. Ei bine chiar daca l-ati ignorat de foarte multe ori, acest sfat este unul pretios deoarece sarea, chiar daca mancarea pare sa nu aiba gust fara ea, poate fi foarte daunatoare pentru organismul nostru. Astfel am ales sa facem acest ghid in care vorbim despre cum sa reduci consumul de sare.

 

 

Chiar daca pare ca e mai buna mancarea daca punem si sare, un consum excesiv de sare poate duce de exemplu la hipertensiune.

Sarea in exces duce la probleme cardiace

Totusi, sarea in general nu este chiar daunatoare ci problema apare abia atunci cand este consumata in exces. Astfel, un adult nu ar trebui sa consume mai mult de 6 grame de sare pe zi. Daca se depaseste doza, se poate ajunge usor la hipertensiune sau chiar la probleme cardiace. 

Un bun mod prin care putem sa ne ferim mai mult de sare este sa evitam mai multe tipuri de produse precum sosurile din conserve, mustarul, sticksurile si produse de acest gen, supele instant, painea si chiar mezelurile sau pestele afumat.

De asemenea ar trebui sa stiti ca alimente precum legumele contin deja sare naturala, motiv pentru care atunci cand o gatim nu ar mai trebui sa punem sare in plus. De asemenea, sarea poate fi inlocuita la fel de bine cu alte mirodenii precum chimenul, cimbrul, mararul, patrunjelul, foile de dafin sau leusteanul. 

Iar daca sunteti de parere ca nu ati putea renunta la consumul de sare, atunci ar trebui sa stiti ca specialistii spun faptul ca papilele gustative se vor adapta foarte usor la un consum redus de sare in doar 3 saptamani, deci nu e o decizie chiar atat de drastica precum poate parea. 

 Cum sa te ingrasi

Cum sa te ingrasi

Ghid Sanatate - 01 martie 2016
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.