Cum putem sti ca avem un anevrism cerebral?

       1095   

Cum putem sti ca avem un anevrism cerebral?

Anevrismul cerebral este o afectiune care este caracterizata printr-o zona slabita a peretelui unei artere care transporta sangele pana la creier. In cele mai multe dintre cazuri, anevrismul cerebral nu prezinta simptome, astfel exista posibilitatea ca acesta sa nu fie descoperit niciodata.

 

 

In alte cazuri mai grave, anevrismul se poate rupe si provoaca o hemoragie cerebrala, care duce de obicei la accidente vasculare. Daca sangerarea este severa, de cele mai multe ori duce la deces.

Cauze

Anevrismul poate fi mostenit, dar se poate forma si din cauza ingrosarii arterelor, dar si a imbatranirii. Orice persoana, care se stie cu o tensiune arteriala crescuta se poate astepta in orice clipa sa faca un anevrism cerebral. Mult mai predispuse catre aceasta afectiune sunt femeile. Fumatul poate fi de asemenea o cauza a aparitiei anevrismului cerebral, deoarece poate provoca hemoragii.

Ce simptome apar in cazul anevrismului cerebral?

In cele mai multe dintre cazuri, acesta poate trece neobservat, dar in alte cazuri poate aparea in anumite zone ale creierului. In timpul in care se produce un anevrism cerebral, pacientul resimte, dureri severe de cap, tulburari de vedere si de vorbire, dar si dureri de gat.

In momentul in care anevrismul se rupe, siptomele apar foarte repede si singura ingrijire pe care o putem primi, este cea acordata de un medic.

  Sfat

Daca durerea de cap este foarte puternica, diferita fata de alte dureri si apar durerile de gat, starile de voma si sensibilitate la lumina, este recomandat sa se anunte cat mai repede serviciul unic de urgenta.

In cazul aparitiei unui anevrism cerebral, urmat de o hemoragie cerebrala, apar si starile de lesin.

Daca anevrismul este mic, riscul de a se rupe este scazut, iar medicul specialist va recomanda un tratament medicamentos si va tine pacientul sub observatie, insa daca apare hemoragia cerebrala si anevrismul este mai mare, de cele mai multe ori se apeleaza la interventia chirurgicala.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.