Cum alegem o crema de fata care sa fie potrivita varstei noastre

       552   

Cum alegem o crema de fata care sa fie potrivita varstei noastre

Alegerea cremei potrivite se poate dovedi a fi un demers care nu este intotdeauna dintre cele mai simple. Se porneste intotdeauna de la varsta pe care o aveti, urmatorul pas pe care trebuie sa-l faceti, este sa va priviti cu atentie in oglinda si sa constatati prezenta ridurilor la nivelul fruntii, perii oculari sau in jurul gurii.

 

 

Daca aceste riduri sunt prezente doar atunci cand sunteti in exprimarea unor trairi sau daca sunt prezente si atunci cand fata dumneavoastra este imobila. Urmatorul lucru de care trebuie sa tinem cont, este tipul de ten pe care dumneavoastra il aveti si care poate fi normal, mixt, gras sau uscat.

Aspecte de care trebuie sa tinem cont in alegerea cremei

Un prim aspect este acela legat de tegument, daca acesta pastreaza din fermitatea initiala, adica, daca fata isi pastreaza conturul nealterat. Un alt aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere este daca tenul dumneavoastra este sensibil sau nu, adica daca este iritabil cu usurinta, atunci cand folositi cele mai simple produse cosmetice.

Exista si un ultim aspect de care trebuie sa tineti cont  si anume daca tenul dumneavoastra are probleme particulare, din aceasta categorie fac parte petele rosii, petele brune, modificari de culoare, neuniformitate de culoare. Un alt aspect pe care este bine sa-l aveti in vedere este daca doriti ca actiunea pe care crema dumneavoastra o realizeaza sa fie cu efect imediat sau sa fie o crema al carui rezultat terapeutic sa existe si sa se sustina in timp pentru ca in acest context se aleg formule diferite care actioneaza la adancimi diferite la nivelul tegumentului.

Odata ce am tinut cont de aceste aspecte trebuie sa avem in vedere ca indiferent de tipul de piele exista nevoi, care sunt generale si acestea sunt reprezentate de hidratare, de protectia impotriva efectelor razelor ultraviolete si protectia impotriva radicalilor liberi sau efectelor nocive pe care acestia sunt capabili sa le produca la nivelul tegumentului.

In ceea ce privesc nevoile speciale, acestea se adreseaza in principal tenului gras la care trebuie sa fim deosebit de atenti ca atunci cand folosim creme  sa nu indepartam odata cu excesul de sebum si lipidele constitutionale ale tegumentului, deoarece atunci riscam sa transformam un ten gras intr-un ten sensibil sau mixt, iar pe de alta parte atunci cand avem de-a face cu un ten uscat este necesara o crema care sa aiba un aport abundent de lipide din categoria lipidelor structurale caracteristice tegumentului cum ar fi colesterolul.

 Beneficiile aloei vera

Beneficiile aloei vera

Ghid Sanatate - 24 iulie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.