Cum ai grija de tine, daca ai o sarcina multipla

       673   

Cum ai grija de tine, daca ai o sarcina multipla

Daca astepti gemeni sau tripleti, sau mai multi copii, trebuie sa ai mai multa grija. Mai jos sunt cateva sfaturi menite sa te ajute sa eviti sau sa atenuezi problemele care apar cel mai frecvent in cazul sarcinilor multiple si sa faca sarcina cat mai usoara posibil.

 

 

  1. Mananca putin si des. Sa nu fii surprinsa daca te simti satula, chiar si dupa un pahar de suc de fructe si un baton de cereale, stomacul va avea mai putin loc pe masura ce copiii cresc si isi disputa locul. Mananca putin si des pentru a-ti mentine energia si pentru a obtine nutrientii necesari.
  2. Trage cate un pui de somn. Fizic, vei avea nevoie de mai multa odihna, pentru ca viata de zi cu zi va parea mai obositoare, asa ca este vital sa ai perioade de odihna in timpul zilei, mai ales in ultimele luni, in care sa dormi sau sa practici tehnici de relaxare. daca nu faci acest lucru, vei fi epuizata si este posibil chiar sa trebuiasca sa te internezi in spital in ultima luna de sarcina.
  3. Combate durerile de spate. Constientizeaza-ti postura, cand stai in picioare sau pe scaun, intrucat purtarea supragreutatii reprezentate de copil poate amplifica curbura spatelui si durerile de spate, in special in regiunea lombara. Roaga partenerul sau pe altcineva apropiat sa iti maseze spatele.
  4. Inoata. Apa reduce efectul gravitatiei asupra copilului si ofera sprijinul necesar. Inotul, mai ales pe spate, este un exercitiu foarte bun si poate micsora presiunea asupra osului pubian, alinand durerile de spate.
  5. Foloseste perne pentru sprijin. Pentru a ameliora si a preveni durerile de spate, problema frecventa la sarcinile multiple, cumpara sau imprumuta o perna speciala pentru a-ti sprijini regiunea lombara. Ia-o cu tine oriunde mergi.
  6. Roaga partenerul sa te ajute la treburile casei, mai ales la cele mai obositoare. In plus, incearca sa nu ridici obiecte grele, inclusiv sacose cu cumparaturi, sau alti copii.
  7. Este posibil sa te simti ametita sau sa lesini pentru ca vasele de sange sunt mai dilatate ca de obicei, iar sangele se scurge rapid in picioare cand te ridici, asa ca nu te ridica brusc, ci treptat, si invata cum sa te ridici din pozitia culcat rostogolindu-te mai intai pe o parte.
  8. Dormi bine. Cand dormi sau te odihnesti, vei dori, poate, sa te rezemi de perne pentru a nu presa vasele de sange importante, fapt care ar putea restrictiona fluxul de sange spre placenta. Va trebui probabil, sa incerci mai multe pozitii de dormit, pana cand iti vei da seama care este cea mai comoda. 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.