Copilul tau sufera de afazie?

       1238   

Copilul tau sufera de afazie?

Afazia la copii reprezinta o dificultate in vorbire a micutilor, deseori asociindu-se cu sindromul de dezvoltare si intarziere a limbajului.

 

 

Limbajul receptiv, se dezvolta odata cu varsta, dar atunci cand un copil este diagnosticat cu afazie capacitatea de a pronunta cuvintele este mult scazuta. Copiii nu pot recepta informatia, astfel fiindu-le greu sa isi exprime raspunsul sau ceea ce gandesc in cuvinte.

Cauze afazie

Afazia este o afectiune cu cauze diverse, de ordin neurologic, in care o parte din creier este afectat. O cauza care poate duce la aparitia afaziei in cazul unui copil, poate fi data de un travaliu lung si greoi, de complicatii in sarcina si mai ales de privarea temporara de oxigen a fatului. Circulatia dificila a nutrientilor si a oxigenului prin sangele din placenta poate fi o cauza in aparitia acestei afectiuni, care poate fi o adevarata problema de dezvoltare si de crestere a unui copil.

Simptome

Simptomele aparute in afazia la copii, sunt cararterizate prin intarzierea aparitiei si mai ales a dezvoltarii vorbirii. La 3-4 ani copiii doar incearca sa imite anumite silabe, fara a reusi sa formuleze o propozitie sau macar sa pronunte corect cuvintele.

Ei inteleg foarte greu semnificatia anumitor cuvinte, de aceea nu le percep si nu le pot pronunta. La acesti copii, simtul limbii se dezvolta mult mai tarziu, iar in unele cazuri abia la 5-6 ani pot articula unele cuvinte.

Diagnostic si tratament

Medicii pot pune un diagnostic exact, abia dupa ce copilul implineste varsta de 7 ani, astfel pana atunci observandu-se atent abilitatea de vorbire, dar si relationarea acestuia cu ceilalti copii sau chiar cu parintii.

Tratamentul in aceasta afectiune consta in terapia logopedica aplicata de catre specialistii in aceast stiinta. Logopedia este stiinta care se ocupa cu educarea vorbirii, orice problema privind tulburarile de limbaj se poate ameliora cu acest tratament.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.

Greutatea ideala in sarcina

Greutatea ideala in sarcina

Ghid Sanatate - 10 mai 2015


Bebelusul tau este activ?

Bebelusul tau este activ?

Ghid Sanatate - 10 mai 2015


Copilul tau face noaptea pe el?

Copilul tau face noaptea pe el?

Ghid Sanatate - 10 mai 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.