Convulsiile febrile

       583   

Convulsiile febrile

Convulsiile febrile, pe langa definitia medicala, sunt o patologie impresionanta pentru mama, daca ne referim la definitia clinica, convulsiile sunt niste manifestari clinice paroxistice reprezentate prin contracturi musculare datorita unor anomalii de descarcare electrica la nivelul neuronilor din cadrul sistemului nervos central.

 

 

Cel mai frecvent, asa cum ne spune si numele, convulsiile febrile apar in context febril, temperatura mai mare de 38 de grade Celsius fiind cea care favorizeaza aparitia lor.

Perioada de timp a unei convulsii este variabila, cel mai frecvent dureaza pana in 15 minute, iar in cazul in care perioada de timp depaseste  aceste 15 minute intr-adevar apar anumite urmari legate de lipsa de oxigenare a creierului, deoarece in timpul acestui episod convulsiv nu se mai realizeaza respiratia corecta.

  Sfat

Exista si medicamentatie pentru tratarea acestor convulsii, insa cel mai bine este ca parintele sa supravegheze febra si in cazul in care convulsiile apar sa se adreseze medicului.

Cel mai frecvent, convulsiile febrile, apar in intervalul de varsta 6 luni pana la 5 ani.

In momentul cand acestea apar, trebuie sa fim foarte atenti la ascensiunea febrila, in momentul in care apare cresterea febrei exista un risc extrem de mare, ca aceste convulsii sa apara la anumiti copii cu predispozitii mai mult sau mai putin genetica. Ca sa prevenim aparitia lor trebuie sa scadem febra.

In momentul in care apare un episod de convulsie, cel mai bine este sa se prezinte cat mai repede la medic, unde vor primi ingrijirile necesare si mai mult decat atat, parintii vor afla care este cauza aparitiei convulsiilor si totodata vor afla ce pot face in situatia in care acest episod se repeta.

Tratamentul convulsiilor febrile

In primul rand se supravegheaza temperatura copilului, trebuie sa scadem cu, constinciozitate febra cu antitermic, sau prin metode fizice, adica prin dusuri la o temperatura mai mica decat temperatura corpului copilului la acel moment.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.