Consumul de sfecla rosie, reduce considerabil cresterea tensiunii arteriale

       698   

Consumul de sfecla rosie, reduce considerabil cresterea tensiunii arteriale

Sfecla rosie are foarte multe proprietati benefice pentru organismul uman, mai ales pentru sportivi si este considerata una dintre cele mai bune legume. Se poate consuma preparata, cat si sub forma de suc.

 

 

Sfecla are origini din sudul Europei, astfel grecii folosind-o pentru calitatile sale nutritive. Era utilizata pentru tratarea diferitelor probleme de sanatate, cum ar fi durerile de cap, febra, dar si subnutritii. Se diferentiaza mai multe soiuri de sfecla, cea alba, care este folosita in industria zaharului, cea galbena si cea rosie. Sfecla rosie contine vitamine, cum ar fi A, B, C, dar si minerale si acid folic.

Este foarte utila omului, astfel consumata s-a demonstrat ca poate proteja importriva celulelor canceroase si de asemenea ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deoarece imbunatateste circulatia sangelui.

Odata gatita, sfecla isi va pierde din proprietati, de aceea pentru imbunatatirea presiunii sangelui, este recomandat sa se consume sub forma de suc, aproximativ 2 pahare pe zi. Daca  alegem sa o consumam sub forma ei naturala, intreaga, “profitam” la maximum de toate fibrele si toti nutrientii pe care ii contine.

Ca efect secundar al consumului de sfacla rosie, amintim faptul ca urina poate prinde o culoare rosiatica, dar aceasta nu este o problema, asadar se recomanda sa nu se opreasca consumul sfeclei rosii din acest motiv. Persoanele care au afectiuni renale cum ar fi pietre sau nisip la rinichi, trebuie sa consume sfecla rosie cu prudenta, deoarece contine oxalati si organismul nu ii poate degrada, astfel vor trebui sa fie eliminate prin rinichi.

In ceea ce priveste sangele, este foarte indicat sa se consume sfecla rosie, deoarece opreste colesterolul de a se mai depune pe vase si ajuta la impiedicarea formarii cheagurilor de sange. De asemenea datorita oxigenarii tesuturilor si imbunatatirii respiratiei celulelor, produce si noi globule rosii.

Sfecla rosie este foarte utilizata in curele de detoxifiere ale ficatului, deoarece se stie ca are multe vitamine si este un bun ajutor in combaterea anemiei. Sfecla rosie indeparteaza grasimile care sunt depozitate in ficat.

Sfecla este folosita si in curele de tratare a cancerului, in special a leucemiei, dar si a cancerului de colon. Acel pigment care ii da sfeclei acea culoare intensa este un agent anticancerigen puternic.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.





Importanta pestelui in alimentatie

Importanta pestelui in alimentatie

Ghid Sanatate - 12 mai 2015


Cum scapi rapid de herpes

Cum scapi rapid de herpes

Ghid Sanatate - 12 mai 2015



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.