Consumati bauturi racoritoare? Iata la ce risc va supuneti

       805   

Consumati bauturi racoritoare? Iata la ce risc va supuneti

Consumi doua sau mai multe bauturi carbogazoase pe saptamana? Daca da, conform unor cercetari, ar trebui sa renunti la ele, deoarece pot mari riscul de aparitie al cancerului pancreatic.

 

 

Daca bem sucuri din fructe naturale, in schimbul bauturilor racoritoare cumparate, riscul va scadea considerabil. Vinovat de acest lucru se face zaharul din sucuri, deoarece duce la cresterea nivelului insulinei din corp.

Pentru ca insulina este produsa in pancreas, cercetatorii au ajuns la concluzia ca din cauza ei apar si se dezvolta aceste celule canceroase la nivelul pancreasului. Cercetatorii mai spun de asemenea ca persoanele care consuma aceste bauturi au un mod de viata mai nesanatos, in general si acesta ar putea fi un alt motiv din care de poate declansa boala.

Cancerul pancreatic, este unul dintre cele mai periculoase forme de cancer si potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, doar 5% dintre bolnavii depistati cu aceasta afectiune, supravietuiesc mai mult de cinci ani de la aflarea diagnosticului. Tot Organizatia Mondiala a Sanatatii mai avertizeaza ca aproximatic 30% dintre cazuri apar in urma fumatului, deoarece chimicalele inhalate din tigara, ajung in pancreas. Acest lucru se realizaeaza prin intermediul sangelui si al bilei.

Alti factori de risc mai pot fi diabetul, istoricul familial si pancreatita cronica. Boala afecteaza in principal barbatii, dar nici femeile nu sunt ocolite.

  Atentie

Daca aveti in familie o persoana cu cancer de pancreas, colon sau ovare, medicii recomanda sa faceti analize pentru a depista cat mai devreme o eventuala afectiune a pancreasului.

Boala este manifestata prin dureri in abdomenul superior, greata, varsaturi, icter, dar si pierderea poftei de mancare. De obicei simptomele apar in fazele mai avansate ale bolii, dar chiar si atunci, acestea ar putea fi trecute cu vederea. Tocmai din acest motiv, cancerul pancreatic este greu de diagnosticat in prima faza.

Potrivit unor statistici, anual la nivel mondial peste 230.000 de persoane sunt diagnosticate cu acest tip de cancer.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.