Ceaiul verde actioneaza ca un energizant asupra organismului

       656   

Ceaiul verde actioneaza ca un energizant asupra organismului

Camellia sinensis este planta din frunzele careia provine ceaiul verde. Este un arbust Asiatic cultivat in Extremult Orient, China, Argentina, India, Rusia si Pakistan. Acesta este folosit de chinezi de mai bine de doua mii de ani, deoarece are foarte multe proprietati terapeutice. Pentru a obtine ceaiul verde este nevoie sa se recolteze frunzele tinere, apoi sa se usuce la cald, de asemenea si mugurii sunt folositori pentru obtinerea ceaiului.

 

 

Ceaiul verde, compozitie

In compozitia ceaiului verde intra urmatoarele componente: flavonoide (compusi care se gasesc in diferite legume, fructe si ceaiuri, care au efect benefic asupra organismului), zaharuri, vitamina C, cafeina, teofilina,  alcooli liberi si substante anorganice (aluminiu, potasiu si fluor).

Ceaiul verde, actiune

Gratie alcaloizilor din ceai, acesta ofera organismului efecte stimulente, dar si efecte calmante asupra sistemului nervos, totodata, polifenolii (antioxidanti) din aceasta planta ajuta la reducerea tensiunii arteriale, dar contribuie si la scaderea colesterolului din sange.De asemenea ceaiul verde imbunatateste circulatia sangelui, iar irigatia sanguina la nivelul tegumentelor se efectueaza mult mai usor. Datorita fluorului ce-l contine planta, ceaiul ajuta de asemenea la prevenirea cariilor.

Indicatii terapeutice

Ceaiul verde este bine cunoscut pentru efectul sau energizant asupra organismului, asadaramelioreaza depresia, creste imunitatea si regleaza metabolismul. Are de asemenea si efecte terapeutice in ceea ce priveste buna functionare a rinichilor si a ficatului. Consumat frecvent, ceaiul verde mentine un ritm cardiac constant, dar previne si aparitia infectiilor.

In urma unor teste de laborator s-a demonstrat ca utilizarea ceaiului verde in timpul unui tratament chimioterapeutic ii creste eficienta acestuia si stopeaza dezvoltarea celulelor tumorale indeosebi a celor de vezica, rect, stomac, pancreas.

  Sfat

La persoanele cu probleme cardiace este indicat ca ceaiul sa se administreze numai cu acordul medicului, iar daca avem probleme cu somnul, este recomandat ca ceaiul sa nu se consume dupa ora 17.00!

Ceaiul verde in cosmetica

Ceaiul verde are foarte multe beneficii pentru sanatate, dar si in cosmetica. Asadar, aceasta bautura face minuni in cazul parului cat si a pielii. Parul devine stralucitor si puternic intr-un timp foarte scurt.

Se fierbe ceaiul 15 minute, apoi se raceste pana la temperatura corpului si se toarna pe parul spalat, dupa 10 minute parul se spala din nou cu sampon, pentru o stralucire permanenta.

In cosmetica putem folosi ceaiul verde pentru reducerea cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Dupa ce am facut ceaiul, folosim pliculetele pentru a le aplica pe suprafata ochilor, astfel cofeina ce o contin ajuta la indepartarea cearcanelor.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.