Ceaiul de ghimbir

       556   

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este o planta care are origini din Asia, tulpina poate creste pana la inaltimea de un metru, iar frunzisul este foarte ramificat si florile sunt albe. Este o planta ierboasa si are radacinile noduroase de culoare alba, iar gustul acestora este foarte aromat si iute.

 

 

Pe langa faptul ca este cunoscut datorita beneficiilor ceaiului, ghimbirul este si un condiment care da un gust senzational bucatelorCeaiul de ghimbir este un remediu folosit de mii de ani si are capacitati benefice impotriva migrenelor a racelilor si a indigestiei.

Cum se preparara ceaiul?

Este important sa alegem sa facem ceaiul din radacina naturala si nu din acele pliculete cu prafuri din comert. Putem gasi ghimbirul in orice supermarket, astfel vom putea bea un ceai natural.

Se ia o bucata de radacina de ghimbir, se spala bine si apoi se da prin razatoare in timp ce am pus deja la fiert un litru de apa. Cand apa deja fierbe, adaugam ghimbirul razuit, se mai lasa sa fiarta doar 1 minut 2, dupa care se stinge focul si se lasa acoperit o jumatate de ora. Se strecoara si se consuma fie cu miere, cu lamaie sau chiar menta.

Beneficii ale ceaiului de ghimbir

Datorita unei cantitati destul de mare de antioxidanti pe care o are, ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar, astfel se reduc infectiile. Daca vom consuma o ceasca de ceai in fiecare zi putem reduce riscul aparitiei accidentului vascular, pentru ca substantele din ghimbir stopeaza depozitarea grasimilor pe artere. De asemenea poate preveni diferite forme de cancer si reduce nivelul colesterolului.

Odata consumat dupa o masa imbelsugata poate ajuta la recapatarea unui control asupra digestiei. Poate preveni si aparitia balonarii si impiedica nivelul mare de acid gastric, astfel se reduc si arsurile stomacale.

Ceaiul de ghimbir mai este cunoscut si pentru tratarea racelilor, deoarece elibereaza caile nazale superioare, umezeste mucoasa gatului si amelioreaza tusea. De asemenea dispar unele simptome ale alergiilor.

Preintampina aparitia formarii cheagurilor si ajuta transportul oxigenului catre toate organele, astfel este un plus pentru o buna circulatie a sangelui. Bolile cardiovasculare sunt si ele reduse odata cu consumarea acestui ceai datorita mineralelor pe care le contine radacina, crescand nivelul eritrocitelor.

In urma unor studii efectuate s-a demonstrat ca daca imbibam o compresa in ceai de ghimbir si o aplicam pe abdomen, durerile menstruale se amelioreaza.

Ghimbirul impreuna cu mierea, pot forma o masca foarte eficienta pentru hidratarea si energizarea pielii. Se rade putin ghimbir, cat o lingura si se adauga aceeasi cantitate de miere si se pun cateva picaturi de lamaie. Se aplica masca pe fata pentru aproxmativ de 30 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Contraindicatii

Ceaiul de ghimbir este contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni ale rinichilor, deoarece consumul acestuia le poate agrava. De asemenea nu este indicat sa fie consumat de diabetici, pentru ca pot reduce foarte mult zaharul din sange, astfel instalandu-se hipoglicemia.

Daca urmam un tratament medicamentos cu analgezice, se evita consumul ceaiului de ghimbir, pentru ca scade tensiunea arteriala si poate cauza sangerari neobisnuite si palpitatii.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:



Ghimbirul si beneficiile sale

Ghimbirul si beneficiile sale

Ghid Sanatate - 02 iunie 2015


Top alimente care cresc imunitatea

Top alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 02 iunie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.