Ce metode alternative de nastere aleg gravidele

       675   

Ce metode alternative de nastere aleg gravidele

Poate doresti sa nasti in spital, pentru a beneficia de avantajele tehnologiei medicale. Sau doresti sa nasti intr-un mediu mai relaxat, cum ar fi intr-un spital cu o piscina special amenajata pentru nasterile in apa, sau chiar in propria casa.

 

 

Este foarte important sa cunoasteti toate optiunile pentru a lua cea mai buna decizie, atat pentru bebelus, cat si pentru dumneavoastra. In ultimii ani, se inregistreaza o tendinta de reducere a numarului de nasteri in spital, cu calmante, femeile, avand acum mai multe optiuni cu privire la modul in care nasc.

Nasterea naturala

Femeile care prefera sa nasca natural, fara medicamente, considera ca nasterea este un proces natural, sanatos, prin care corpul are toate resursele sa treaca. Nasterea naturala ii ofera femeii mai mult control asupra travaliului si a nasterii. Poti alege cat de mult te misti, ce pozitii pentru nastere sa incerci, ce mijloace de usurare a travaliului doresti sa folosesti, meditatia sau un dus cald.

Poti naste natural in spital sau acasa, dar cu toate ca este posibil sa nasti natural in spital, este important sa afli parerea medicului in legatura cu acest lucru.

Nasterea acasa

Pana in secolul XX, majoritatea copiilor se nasteau acasa. Dar apoi, schimbarea filosofiei medicale a facut ca nasterea sa fie mutata in spital si sa fie considerata nu o experienta naturala, ci o stare controlata medical.

Unele femei aleg sa nasca acasa pentru ca vor sa se intervina medical cat mai putin in timpul sarcinii. Desi din punct de vedere legal poti naste acasa, lipsa moaselor in unele zone poate face dificil acest lucru. Daca te gandesti sa nasti acasa, va trebui sa discuti cu medicul tau, pentru ca acesta este responsabil pentru ingrijirea ta inainte si dupa nastere. Unii medici sunt impotriva nasterilor acasa, intrucat considera ca mama si copilul sunt mai in siguranta in spital, dar mai multe cercetari au aratat ca nasterile acasa sunt sigure pentru femeile care au sarcini normale, cu riscuri reduse, daca beneficiaza de infrastructura si de sprijinul adecvate.

Opiniile asupra sigurantei nasterii acasa sunt impartite. Unii specialisti sunt reticenti in acceptarea nasterilor acasa, considerand ca este mai sigur si mai usor pentru mame sa nasca in spital. Nasterile acasa sunt, de regula supravegheate de moase care sunt in legatura cu medicii generalisti sau cu obstetricienii din spital, cu care se pot consulta si la care pot trimite gravidele, daca apar complicatii.

In timpul nasterii, moasa va va supraveghea indeaproape, pentru a mentine riscurile legate de nastere la nivel minim. Daca apar complicatii in timpul travaliului, moasa va chema o ambulanta ca sa va duca la cea mai apropiata maternitate.

Nasterea in apa

La acest tip de nastere, vei petrece o parte a travaliului si uneori chiar nasterea in apa. Apa calda ajuta muschii sa se relaxeze, fapt care grabeste uneori nasterea. Cele mai multe nasteri in apa sunt supravegheate de moase, in locuri speciale de nasteri in apa sau chiar acasa. S-a constatat, de asemenea,ca in general copiii nascuti acasa au un scor APGAR mai mare. Opiniile in ceea ce priveste acest tip de nastere, insa sunt impartite.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.