Ce ar trebui sa NU faci atunci cand esti insarcinata

       770   

Ce ar trebui sa NU faci atunci cand esti insarcinata

Am scris deja aici un ghid in care iti vorbeam despre lucrurile pe care ar trebui sa le faci in timpul sarcinii. Am considerat insa ca trebuie numaidecat sa scriem un ghid si despre lucrurile de care ar trebui sa te feresti in timpul sarcinii si astfel am ajuns sa publicam si acest articol.

 

 

Astfel, daca doresti sa afli ce ar trebui sa NU faci in timpul sarcinii, iti recomandam sa urmezi sfaturile din randurile urmatoare.

Nu fuma si nici nu sta in apropierea persoanelor care o fac

Una dintre cele mai daunatoare activitati din timpul sarcinii este fumatul. Acest obicei este periculos atat pentru tine cat si pentru copilul pe care urmeaza sa il aduci pe lume. Ce poate cauza acest obicei? Ei bine efectele fumatului din timpul sarcinii sunt urmatoarele: avortul spontan, nasteri premature dar si decese infantile.

Alcoolul ar trebui evitat si el

Probabil ca aceste doua puncte trebuiau luate impreuna, insa am scris despre ele separat pentru a le intelege mai bine. La fel ca in cazul fumatului, alcoolul are si el foarte multe efecte negative asupra copilului. Acesta se poate naste chiar cu sindromul alcoolismului fetal, ceea ce duce la retard sever si alte anomalii asemanatoare. Asadar, fereste-te cat mai mult de alcool.

Nu consuma droguri

Probabil ca aceste lucruri nici macar nu ar trebui spuse, atat de clare sunt. Totusi in ciuda faptului ca se repeta de atatea ori, inca exista foarte multe cazuri in care mamicile nu respecta aceste sfaturi. De exemplu consumul de droguri duce la o nastere prematura a unui copil cu posibile leziuni ale sistemului nervos central dar si cu malformatii fizice.

Ai grija ce pastile iei

Trebuie sa vorbesti numaidecat cu medicul tau atunci cand ti se prescrie un tratament. Asta deoarece unele pastile pot dauna foarte mult sarcinii, de aceea ar trebui sa te consulti mereu inainte de a lua orice tip pastile.

Nici hotdog nu trebuie sa consumi

Chiar daca poate parea un simplu meniu de fast food nevinovat, au fost realizate foarte multe studii in care s-a ajuns la concluzia ca un hotdog poate afecta sarcina. Mancarea de tip fast fast food iti creeaza impresia ca te-ai saturat insa nu iti ofera elementele de care tu si copilul tau aveti nevoie, motiv pentru care ar trebui sa o eviti.

Evita cofeina

Cofeina este si ea pe lista lucrurilor care-ti sunt interzise pe timpul sarcinii. Aceasta poate duce la nasterea unui copil predispus la diabet zaharat.

Stai departe de reptile

Poate ca suna ciudat acest sfat insa este unul cat se poate de serios. Daca vei avea contact cu o soparla, un sarpe sau orice alta reptila, trebuie sa va anuntati medicul deoarece de cele mai multe ori virusul salmonella se transmite prin feclalele reptilelor, ceea ce poate duce la afectarea sarcinilor. Chiar si dupa nastere trebuie sa va tineti copilul departe de reptile cel putin pana la varsta de 5 ani.

Evita herpesul

Daca transferati boala numita herpes copilului in timpul nasterii, acesta poate prezenta complicatii seere. Evita astfel contactul cu persoanele care au herpes iar daca ai contactat aceasta boala, vorbeste numaidecat cu medicul tau.

Asadar, acestea sunt 8 sfaturi foarte pretioase atunci cand te afli in timpul sarcinii si nu cunosti lucrurile de care ar trebui sa te feresti.

 
Dieta viitoarelor mamici

Dieta viitoarelor mamici

Ghid Sanatate - 06 octombrie 2015


6 mituri despre travaliu

6 mituri despre travaliu

Ghid Sanatate - 06 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.