Care sunt manifestarile bolii Alzheimer

       543   

Care sunt manifestarile bolii Alzheimer

Boala Alzheimer reprezinta o afectiune degenerativa treptata a creierului, la nivelul caruia se produc o serie de modificari, conducand persoana afectata catre stadiul de alienare mintala si de dependenta fata de ceilalti.

 

 

Maladia Alzheimer presupune, in ansamblu, scaderea calitatii vietii, prin declinul progresiv al memoriei, prin scaderea capacitatii de concentrare si de gandire, toate aceste simptome conturand imaginea trista a omului devenit, astfel, neajutorat din punct de vedere psihic. Cele mai afectate de boala Alzheimer sunt persoanele de varsta a treia, aceasta afectiune reprezentand cea mai comuna forma de declin mintal in randul varstnicilor.

Printre simptomele specifice celor suferinzi de Alzheimer se numara:

Scaderea memoriei, mai ales uitarea informatiilor asimilate recent - acesta costituie unul din primele semne in manifestarea bolii Alzheimer; alte semnale pot fi uitarea datelor si a evenimentelor importante sau adresarea aceleiasi intrebari de mai multe ori.

Dificultati de concentrare si de distribuire a atentiei - chiar daca isi planifica ceva, bolnavul de Altzhemeir nu reuseste sa isi indeplinesca planul decat dupa foarte mult timp.

Pierderea notiunii zilelor, datelor si chiar a anilor.

Probleme cu simtul vizual si auditiv - pentru unele persoane, problemele de vedere pot fi date de Alzheimer, fiindu-le mai greu sa citeasca, sa aprecieze distanta dintre ei si obiecte si sa distinga bine contrastul si culorile; la fel se intampla si cu auzul.

Incapacitatea de a purta o discutie coerenta - se pot opri in mijlocul acesteia si sa nu o mai poata continua sau se pot repeta; pot intampina probleme legate de vocabular, dificultati in gasirea cuvantului potrivit sau pot folosi cuvinte nepotrivite contextului.

Dificultati in procesul de gandire si de a lua decizii - este posibil ca pacientii care sufera de Alzheimer sa nu mai poata sa-si administreze bugetul, riscand sa cheltuiasca sume nejustificat de mari pe lucruri marunte, actiuni pe care inainte nu le-ar fi facut; totodata, nu mai dau atentie felului in care arata şi nu ii mai intereseaza igiena personala; pot devini confuzi, suspiciosi, deprimati, tematori si anxiosi, astfel, din cauza bolii, schimbandu-si total personalitatea.

Lipsa de sociabilitate, irascibilitatea, izolarea - toate acestea fiind consecinta modului deficitar in care persoanelor afectate de Alzheimer le functioneaza sistemul cerebral.

 
Ce boli se pot transmite prin sarut?

Ce boli se pot transmite prin sarut?

Ghid Sanatate - 30 martie 2015


Rahitismul, o boala a copilariei

Rahitismul, o boala a copilariei

Ghid Sanatate - 30 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.