Care sunt cele mai false alimente?

       736   

Care sunt cele mai false alimente?

Chiar daca incercam cat de mult posibil putem sa mancam sanatos, incercarile noastre pot fi in zadar din cauza unor producatori care "falsifica" alimentele. Asadar alimentele care ar trebui sa fie sanatoase in mod normal, pot deveni periculoase din cauza aditivilor.

 

 

Hamburgerii, cartofii prajiti sau prajiturile, sunt doar cateva alimente pe care medicii ne sfatuiesc sa le evitam. In schimbul acestora ne recomanda sa consumam, ficatei la gratar, orez brun cu legume, cartofi la cuptor sau paste integrale.

Problema este aceea ca si ele ar putea sa nu fie atat de sanatoase pe cat ne-am dori. Carnea alba, lactatele, chiar si mierea sunt alimente pe care medicii nutritionisti ni le recomanda, dar din cauza producatorilor ne putem pacali. Incercand sa isi ridice castigurile, producatorii anumitor alimente, nu doar ca schimba reteta originala, ci folosesc si tot felul de trucuri, pe care foarte multi dintre noi le-am gasi incredibile.

Lista celor mai false alimente

Laptele este de departe cel mai contrafacut aliment. Acesta se falsifica prin adaugarea de apa, prin amestecul diferitelor tipuri de lapte, dar si prin extragerea grasimilor. De asemenea, unii producatori incearca sa mascheze defectele si sa previna alterarea acestuia prin adaugarea unor conservanti sau al unor substante de neutralizare.

Nici smantana nu scapa de aceste procedee, astfel ca uneori se adauga gelatina, lapte batut, albus de ou, faina, sau chiar creta si gips.

Untul nu este intotdeauna atat de curat precum credem. Este cel mai bine imitat de margarinele care sunt pe baza de grasimi hidrogenate. Acestea sunt foarte nocive pentru sanatate si sunt obtinute din uleiuri vegetale sau din untura de porc ori seu de vita.

Branzeturile pot fi modificate prin prin inlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de originie animala. Putem aminti aici albusul de ou, proteinele vegetale din mazare, soia sau cerealele.

Mierea poate fi si ea un aliment fals, deoarece se ingroasa cu gelatina, amidon, sau chiar clei de oase. De asemenea in miere putem gasi fie indulcitori naturali, fie indulcitori artificiali.

Daca te gandeai ca macar carnea va scapa de acest proces, te-ai inselat. Putem cumpara din hipermarketuri carne dezosata mecanic. Producatorii nu doresc sa piarda nimic, astfel ca ce ramanse pe oase dupa dezosarea manuala este de cele mai multe ori recuperat prin anumite procedee mecanice. Astfel aceasta carne, conform spuselor specialistilor, poate avea o valoare biologica si microbiologica scazuta.

Mai mult, carnea pe care o cumparam poate fi adesea amestecata cu cea de la alt animal, asadar se poate intampla ca de multe ori carnea tocata de porc pe care o cumparam sa contina in ea si bucati care provin de la un cal sau magar.

Carnea tocata, dar in special mezelurile sunt falsificate prin adaugarea de componente inferioare cum ar fi soriciul, tendoanele, soia, aditivi, etc.

O alta smecherie la care producatorii apeleaza este aceea de a refolosi carnea alterata, folosind condimente si aditivi pentru a masca defectele. Pentru a prelungi termenul de valabilitate a produselor din carne, producatorii folosesc radiatiile ionizante. Astfel, produsele sunt supuse acestor radiatii, radiatii de care ne ferim cu totii, deoarece pot produce crunta boala numita, cancer.

 

Tags:



Musetelul, interzis in timpul sarcinii

Musetelul, interzis in timpul sarcinii

Ghid Sanatate - 09 noiembrie 2015


Stafidele si top 10 beneficii aduse organismului

Stafidele si top 10 beneficii aduse organismului

Ghid Sanatate - 09 noiembrie 2015


Dependenta fata de medicamente

Dependenta fata de medicamente

Ghid Sanatate - 09 noiembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.