Care este necesarul zilnic de calorii de care aven nevoie?

       626   

Care este necesarul zilnic de calorii de care aven nevoie?

Teoretic, nu este vorba despre o masuratoare, ci de o cifra care poate avea o influenta mare asupra sanatatii fiecaruia dintre noi. Putine persoane stiu exact de cate calorii au nevoie, dar va puteti calcula usor necesarul zilnic inmultind numarul kilogramelor pe care le aveti cu 28,6 - 33, in functie de nivelul activitatii fizice pe care o efectuati.

 

 

Foarte multi dintre noi, rontaim si ciugulim toata ziua, fara sa ne dam seama cat anume consumam. In marea majoritatea a cazurilor, oamenii mananca mai mult decat au nevoie. In mod normal, ar trebui sa mancam numai atat cat sa ne alimentam organismul. Daca avem un organism sanatos, fara probleme, pentru a slabi, trebuie sa consumam cu aproximativ 500 de calorii mai putin decat necesarul, dar de fapt multi dintre noi consumam zi de zi intre 100 si 1000 kcal in plus fata de necesarul zilnic.

Este vital pentru sanatate sa descoperim  si sa intelegem care ne este necesarul zilnic de hrana, pentru a afla daca il depasim sau nu. O alimentatie mult prea abundenta, duce la cresterea in greutate, supraponderabilitatea fiind extrem de daunatoare inimii. Mai putin evident, este faptul ca excesul de calorii inseamna de obicei consumarea de alimente nesanatoase, mai bogate in calorii decat produsele naturale, deoarece contin mai multe grasimi si zahar.

Daca veti manca fructe si legume, este aproape imposibil sa ingerati prea multe calorii. Totodata o dieta bogata in produse naturale inseamna o multime de vitamine, mierale, antioxidanti si alti nutrienti esentiali pentru o inima sanatoasa.

Necesarul zilnic de calorii nu este o constanta, el poate varia de-a lungul vietii. In momentul in care faceti mai mult exercitiu fizic, va refaceti dupa o boala, ori un accident, sau chiar cand treceti printr-o perioada mai mare de stres, organismul are nevoie de mai multe calorii. Odata ce ati slabit, este posibil ca organismul sa solicite mai putine calorii decat inainte, aici intervenind metabolismul fiecaruia, unii ard caloriile mult mai eficient decat altii.

Este important ca toti adultii sa stie de cata hrana au nevoie zilnic pentru a putea dobandi sanatatea, energia si greutatea optima. In statistici caloriile pot fi doar niste cifre, astfel ca nimeni nu sta sa petreaca timpul adunand numarul de calorii al tuturor alimentelor. Cea mai buna metoda este accea de a va forma ochiul, invati, de exemplu ce inseamna si cum arata de fapt o chifla sau o prajitura "mica".

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.