Cancerul gastric

       871   

Cancerul gastric

Tractul gastro intestinal sau GI, inlcude gura, esofagul, stomacul, intestinul subtire si intestinul gros. In tractul gastro intestinal are loc digestia alimentelor, astfel stomacul colecteaza alimentele si utilizeaza enzime pentru a divide elementele partial digerate in nutrienti folositori.

 

 

Stomacul are trei straturi de tesut, in cel mai profund stratul mucoaselor, cel din mijloc stratul muscular si  ultraperiferic, stratul serosal. Uneori celulele din stratul interior incep sa de dezvolte foarte repede, iar cand se intampla acest lucru se poate dezvolta cancerul stomacului care poarta numele de cancer gastric.  

Cancerul gastric se poate raspandi la alte straturi ale stomacului si la ganglionii limfatici din apropiere.

In stadiile incipente ale cancerului gastric simptomele pot intarzia, ca mai apoi sa apara indigestia, durerile stomacale, pierderea apetitului si arsurile stomacale. Cu cat cancerul evolueaza apar si alte simptome precum, aparitia de sange in scaun, varsaturi, scadere in greutate, precum si colectarea de lichid in abdomen, afectiune ce poarta numele de ascita.

  De retinut

Tratamentul si prognosticul cancerului gastric depind de stadiul in care acesta este diagnosticat.

Etapele de cancer gastric se refera la numarul de straturi stomacale afectate si la numarul ganglionilor limfatici din apropiere, unde sunt prezente de asemenea celule canceroase.

Etapa zero, este etapa in care cancerul incepe sa afecteze cel mai profund strat al mucoasei stomacale.

Etapa intaia, este etapa in care cancerul a inceput sa patrunda spre exterior in straturile stomacului, sau poate sa se extinda spre ganglionii limfatici din apropiere.

Etapa a doua, este etapa in care cancerul s-a raspandit prin mai multe straturi ale stomacului, ganglionii limfactici mai indepartati, pot fi de asemenea afectati.

Etapa a treia, este etapa in care cancerul s-a raspandit prin toate straturile stomacului sau afecteaza mai multi ganglioni limfatici indepartati.

Etapa a patra, este etapa in care cancerul s-a extins in apropierea tesuturilor organelor sau in mai multe zone indepartate ale corpului prin intermediul sistemului limfatic.

Tratamentul cancerului gastric

Tratamentul cancerului gastric consta in gastrectomie (interventie chirurgicala de eliminare a anumitor parti ale stomacului), chimioterapie, radiatii si chiar toate aceste trei metode de tratament combinate.

Este indicat sa se consulte medicul, deoarece este cea mai buna sursa de informare cu privire la tratamentul indicat. Este important sa se discute cu el despre terapia care trebuie urmata, daca este cazul si care este cea mai adecvata. Toate metodele de tratament se vor stabili de catre un medic in urma efectuarii unor analize si a unui diagnostic pus cat mai corect.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:Musetelul, interzis in timpul sarcinii

Musetelul, interzis in timpul sarcinii

Ghid Sanatate - 17 iunie 2015


Care sunt cele mai false alimente?

Care sunt cele mai false alimente?

Ghid Sanatate - 17 iunie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.