Cafeaua verde si beneficiile sale

       655   

Cafeaua verde si beneficiile sale

Chiar daca nu este la fel de cunoscuta precum cafeaua pe care o consumam in fiecare dimineata iar de multe ori de doua sau de trei ori pe zi, cafeaua verde reprezinta un subiect destul de discutat pe internet atat pe forumuri cat si in social media, mai ales datorita faptului ca exista mai mult zvonuri legate de beneficiile sale. De aceea am ales si noi sa va oferim cateva informatii despre cafea verde si, de ce nu, chiar cateva motive pentru a incepe sa o consumati mai des.

 

 

Cafeaua verde te ajuta sa slabesti

In principal cafeaua verde este cunoscuta pentru faptul ca te ajuta sa slabesti. Despre acest beneficiu scrie peste tot pe internet si foarte multe persoane sunt de parere ca aceasta este buna atunci cand doresti sa scapi de cateva kilograme. Totusi mai exista o tabara care sustine ca efectele care te ajuta sa slabesti nu se datoreaza numai cafelei verzi ci si sportului si dietei pe care trebuie sa o urmezi pe langa consumul de cafea verde, combinatie care asigura insa un corp cat mai sanatos. Asta deoarece cafeaua verde ajuta la accelerarea metabolismului, la reglarea nivelului de glucoza si ajuta totodata la inhibarea absorbtiei zaharului in sange.

Cafeaua verde este bogata in antioxidanti

Unul dintre beneficiile dovedite ale cafelei verzi este acela ca este mai bogata in antioxidanti, spre deosebire de cafeaua prajita care pierde multe dintre calitati atunci cand trece prin acest procedeu. Astfel acesta ar putea fi privit ca pe un motiv bun pentru a trece de la cafeaua prajita la cafeaua verde.

Cafeaua verde nu ridica tensiunea

Unul dintre cele mai daunatoare efecte ale cafelei prajite este acela ca iti creste tensiunea si provoaca dependenta, aspecte pe care insa nu le intalnim si in cazul cafelei verzi. Ba chiar mai mult decat atat, scade riscul unui atac de cord iar insomniile raman doar o amintire.

Daca ai diabet, poti consuma cafea verde

In cazul persoanelor care sufera de diabet, cafeaua verde poate fi privita ca pe un aliment minune. Asta deoarece ajuta la reglarea glicemiei precum si a nivelului zaharului din sange.

Ajuta la intarirea sistemului imunitar

Pe langa efectele despre care am discutat mai sus, cafeaua verde are un beneficiu foarte important: este antiseptica si antipiretica. Mai exact, cafeaua verde ajuta la detoxifiere luptand totodata impotriva microbilor si virusilor, pastrand mereu organismul in mare forma si sanatos.

Asadar, daca pana acum nu consumati cafea verde, mai sus aveti 5 motive pentru care ar trebui sa incepeti sa o consumati mai des.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.