Cafeaua decofeinizata, adevarata otrava pentru organism

       729   

Cafeaua decofeinizata, adevarata otrava pentru organism

Pentru a evita efectele cofeinei, tot mai multe persoane aleg sa consume cafeaua decofeinizata, fara sa stie insa cat este de daunatoare. Foarte putini dintre cei care consuma aceasta cafea, stiu de fapt in ce consta procesul de, decofeinizare a acesteia.

 

 

Pentru eliminarea cofeinei din cafea, producatorii din industria alimentara folosesc de cele mai multe ori solventi chimici. Boabele de cafea sunt tratate cu foarte multe substante chimice, astfel la sfarsitul acestui proces acestea vor avea o calitate foarte proasta si totodata sunt si daunatoare organismului.

Afectiunile pe care le poate produce consumul de cafea decofeinizata deriva de la o persoana la alta si de la cat de frecvent este consumata si in ce cantitati. Insuficienta hepatica, renala, dar si insuficienta cardiaca sunt doar cateva dintre afectiunile care pot aparea in urma consumului acestei cafele.

Cel mai mare inamic pentru organismul uman, care sta in spatele procesului de, decofeinizare este acetatul de etil, care este supranumit si otrava din cafeaua decofeinizata. Este un lichid incolor, care se mai foloseste in acetona, adezivi, in degresanti sau vopseluri. Aceasta otrava poate duce la efecte dezastruoase asupra organismului, a sanatatii persoanelor care consuma aceasta cafea, mai ales in cazul celor care obisnuiesc sa consume mai mult de o astfel de cafea pe zi.

In cazul in care nu putem consuma o cafea cu cofeina, o solutie convenabila, dar si recomandata de specialisti ar fi aceea de a consuma o cafea decofeinizata in procese BIO. In acest proces se folosesc doar metode 100% naturale, care nu provoaca efecte nocive pentru consumatori.

Ce alternative sanatoase exista?

Exista un tip de cafea arabica, care contine in mod natural foarte putina cofeina, este originara din Etiopia si este cea mai sanatoasa varianta a cafelei fara cofeina, deoarece nu este procesata.

O alta versiune pentru a inlocui cafeaua fara cofeina, este aceea obtinuta din cicoare sau secara avand ca beneficii, stimularea functionarii ficatului si a vezicii biliare, odata consumata ne simtim mult mai tonici.

  Sfat

Specialistii sunt de parere ca este mult mai indicat pentru organism sa consumam o cafea naturala pe zi, decat 2-3 decofeinizate. In cazul persoanelor care prezinta alergii la cofeina, este recomandat sa inlocuiasca, cafeaua cu un ceai verde.

 

Tags:



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.