Beneficiile aloei vera

       931   

Beneficiile aloei vera

Aloe Vera este o planta care se dezvolta in zone in care temperaturile nu coboara sub 0 grade Celsius.  Aloe vera este usor de identificat datorita frunzelor cu margini zimtate si carnoase. Planta trebuie sa aiba cel putin 3 ani pentru ca gelul frunzelor cat si seva sa detina efecte vindecatoare. Se taie frunza, iar seva se scurge si gelul rezulta din miezul frunzei. Aloe vera este folosita ca un antiinflamator, dar si ca tratamente de intretinere a tenului, a pielii in general.

 

 

Gelul de aloe vera mai are si efect antibiotic, de asemenea trateaza si unele probleme ale dermei, dar intareste si sistemul imunitar. Consumul constant de aloe vera duce la regularizarea tranzitului intestinal, ajutand sistemul digestiv (calmeaza arsurile la stomac).Aloe vera este o planta bogata in vitamine precum B12, A, B, C, E dar si in minerale (fier, calciu, zinc, sodiu, crom, etc.). Acestea duc la buna mentinere a greutatii in valori normale, dar asigura si o buna energie.

Aloe Vera - Indicatii terapeutice

Indicatiile medicinale ale aloei vera sunt arsurile provocate de soare, bolile de piele, tenul uscat, reumatismul, diabetul, infectiile urinare, gastrita, hepatitele, insomniile, etc.

Administrare:

Uz intern:

Pentru a obtine un gel din aloe vera trebuie sa presam frunzele, astfel lichidul extras din frunza fiind pastrat prin pasteurizare (fierbere pana la 100 de grade C si apoi racire).Pentru imbunatatirea digestiei este recomandat sa se consume pe stomacul gol cate 50 ml de gel, de asemenea previne si infectiile urinare. Acest suc se poate achizitiona din farmacii, dar se poate prepara si in casa respectand toate conditiile de preparare, dar mai ales de colectare. Pentru a obtine sucul de aloe vera se dau prin tocator frunzele cele  mai groase (mature). Dupa obtinerea sucului, acesta se pastreaza in frigider.

Uz extern:

Gelul este folosit in calmarea durerilor articulare, dar si in cazul arsurilor (ca efect dezinfectant) si mai ales pentru ingrijirea pielii, indeosebi a tenului.

  Sfat

A nu se folosi pe o perioada lunga, deoarece poate provoca diaree si crize de colita!

Aloe Vera - In cosmetica

Aloe vera este foarte folosita si utila in tratarea pielii, deoarece are proprietati antifungice si antiinflamatorii. Actioneaza ca o racorire a portiunii pe care este aplicata.In industria farmaceutica au aparut foarte multe, lotiuni sau creme cu aceasta substanta ca ingredient principal. Acestea pot calma arsurile provocate de o expunere excesiva la soare, poate incetini aparitia ridurilor si grabeste foarte mult procesul de refacere a pielii.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.