Atentionare pentru parinti - daca va pupati copilul, il puteti rani

       758   

Atentionare pentru parinti - daca va pupati copilul, il puteti rani

Sentimentul de a fi parinte este considerat a fi una dintre cele mai frumoase trairi interioare, poate chiar cea mai frumoasa. Iubirea pentru noul nascut este fara indoiala una fara limite, imensa, insa toata aceasta iubire poate deveni daunatoare pentru micul copilas. Asta deoarece atunci cand un copil este sarutat de catre parinti, sau de catre orice alta persoana, poate fi ranit. 

 

 

Virusul Herpes Simplex

Atunci cand un nou nascut este sarutat pe buze de catre un adult o multime de microbi si virusi sunt transmisi copilului. Asa este transmis si virusul HSV care poate fi de doua tipuri: HSV-1, cunoscut ca herpesul care apare de obicei pe gura si HSV-2, cunoscut si ca herpesul genital. 

Pentru un adult acestea nu reprezinta decat niste probleme minore. Pentru un copil nascut de doar cateva zile poate fi insa mult mai grav, acestia avand un sistem de imunitar inca destul de slab. Astfel, herpesul la un nou nascut poate duce la internari in spital sau, in cele mai grave cazuri, chiar la deces. Totul de la un simplu sarut.

De aceea cazurile in care herpesul isi face aparitia, sunt foarte grave si necesita cat mai multa atentie. Se recomanda insa ca atunci cand un parinte observa aparitia acestui virus la copilul lor, sa mearga numaidecat la medic.

Alte boli

Si totusi herpesul nu este singura problema care poate aparea dupa un sarut din partea parintilor. O alta boala este si mononucleoza a carei cauza este tot gestul de afectiune pe care un parinte il prezinta deseori. Aceasta insa poate fi transmisa si mai usor, prin schimbul de alimente sau prin folosirea de recipiente comune pentru apa potabila.

  Atentie

Printre simptomele mononucleozei se afla febra, greata, varsaturile, oboseala extrema, apatia precum si umflarea ganglionilor limfatici. 

Carii dinainte ca dintisorii sa apara

Poate ca suna putin ciudat, insa sarutul pe gura poate fi cauza pentru care mai tarziu cariile isi vor face aparitia pe dintisorii copilului. De aceea ar trebui sa evitati cat mai mult acest gest de afectiune si iubire.

Raceala poate fi transmisa si ea prin intermediul unui sarut

Raceala este o alta boala ce poate fi transmisa copilului prin intermediul unui sarut. Totodata, dupa cum am zis si mai sus, sistemul imunitar al unui copil nu este prea stabil, motiv pentru care o raceala poate fi cumplita pentru un copil, ajungandu-se chiar la situatii destul de tragice.

Asadar, acestea fiind spuse, ar trebui tras un semnal de alarma in randul parintilor care isi saruta copii deoarece, dupa cum bine am relatat si mai sus, acest gest poate duce deseori la foarte multe complicatii tragice.

 Esti insarcinata? Cum scapi de greturi?

Esti insarcinata? Cum scapi de greturi?

Ghid Sanatate - 26 octombrie 2015


Cum sa reduci consumul de sare

Cum sa reduci consumul de sare

Ghid Sanatate - 26 octombrie 2015


Cum scapi de astenia de primavara

Cum scapi de astenia de primavara

Ghid Sanatate - 26 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.