Ardeiul gras medicament - aliment

       907   

Ardeiul gras medicament - aliment

Ajuns in Europa abia in secolul al XVI-lea, ardeiul se cultiva in America Centrala si America de Sud de mai bine de 3000 de ani. Galben, verde sau rosu, de diferite forme si marimi, dulce ori iute, ardeiul s-a remarcat prin gustul deosebit, avand ca multe alte legume un efect benefic asupra organismului uman

 

 

Ardeiul gras bogat in vitamina C

Ardeiul gras contine foarte multe vitamine: A, C, B12, B2, E si minerale: potasiu, magneziu si calciu. Acesta este o sursa ideal de betacaroten. Daca ne gandim din punct de vedere caloric,  ardeiul gras are un continut mic de calorii si anume 17 kcal per 100 de grame.

Ardeiul gras contine ulei eteric si in mare parte acest ulei ii da si gustul, in schimb gradul de iuteala este dat de cantitatea de capsaicina care difera de la un sortiment la altul. De exempul ardeiul rosu contine o cantitate de vitamina C de 7 ori mai mare decat continutul de vitamina C dintr-o lamaie sau portocala.

Proaspat sau uscat ardeiul intretine sanatatea. Datorita siliciului pe care il contine sucul de ardei gras el este benefic unghiilor, parului si glandelor sebacee. Cercetarile efectuate au demonstrat ca tinctura de ardei are influenta pozitiva asupra afectiunilor dermatologice, reumatice, intareste sistemul imunitar, previne migrenele si are de asemenea efect pozitiv asupra trombocitelor.

Ardeiul gras protejeaza ADN-ul de substantele cancerigene

Daca ne referim la ardeiul iute, acesta nu este folosit doar ca un condiment. Substanta care ii confera iutimea se numeste capsaicina. Aceasta substanta este un antioxidant ce protejeaza ADN-ul de substantele cancerigene, previne comotiile si scade valoarea colosterolului.

Ardeiul iute calmeaza durerile, stimuleaza circulatia sangelui, stimuleaza digestia, reduce durerile de natura reumatica si atenueaza durerile generale datorita capsaicinei care scade sensibilitatea nervilor. De asemenea produsele pe baza de ardei iute sunt un remediu importiva anemiei, asteniei, lipsa poftei de mancare si un bun remediu impotriva scarlatinei.

Tinctura de ardei gras impotriva caderii parului

Tinctura de ardei iute este un bun leac impotriva caderii parului. Aceasta favorizeaza circulatia sangelui la nivelul firului de par. Tinctura de ardei se prepara astfel: se umple un sfert de borcan de 800 de grame cu ardei iute tocat marunt. Peste el se pune alcool de 70 de grade si se lasa la macerat 12 zile. Dupa ce timpul indicat s-a scurs se filtreaza amestecul prin tifon si se maseaza putin timp (deoarece poate apare senzatia dureroasa de arsura) pielea capului cu o lingurita din tinctura care se dizolva cu 3 lingurite de apa.

 
 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:



Alimente care previn gripa si raceala

Alimente care previn gripa si raceala

Ghid Sanatate - 06 martie 2015


Top alimente care cresc imunitatea

Top alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 06 martie 2015


Ce alimente protejeaza pielea de razele UV?

Ce alimente protejeaza pielea de razele UV?

Ghid Sanatate - 06 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.