Aproape jumatate din romani consuma suc carbogazos zilnic

       752   

Aproape jumatate din romani consuma suc carbogazos zilnic

In urma numeroaselor stiri si studii cu privire la pericolele pentru sanatate ale consumului de suc carbogazos, aproape jumatate din romani inca consuma cel putin o doza de suc in fiecare zi, conform unui studiu Gallup. Printre consumatorii de suc, consumul mediu zilnic este de aproape 1 litru, in timp ce 28% din respondentii la sondaj declara ca beau 1 pahar pe zi. Sondajul nu precizeaza daca romanii beau suc normal sau dietetic, fara zahar.

 

 

Consumul de cafea, cu toate acestea, a ramas neschimbat din 1999, aproximativ doua treimi din totalul romanilor beau o ceasca pe zi. Zece la suta din respondentii la sondaj spun ca beau patru sau mai multe cesti in fiecare zi.

Deoarece cafeaua neagra are zero calorii si este fara zahar, pare logic sa se presupuna ca cei care consuma suc, sunt mai numerosi decat bautorii de cafea, dar studiul Gallup a constatat ca nu este adevarat. In schimb, consumatorii de suc carbogazos au fost probabil la fel ca cei care nu il consuma, si anume foarte sau destul de supraponderali. Studiul a constatat ca cei care beau o doza de suc pe zi recunosc in mare parte ca au probleme cu greutatea, ceea ce ii face pe cercetatori sa creada ca primii consuma produse normale in timp ce ceilalti tind sa consume doar sucuri dietetice.

Barbatii si femeile sunt la fel de susceptibili de a bea cafea. Adultii de varsta mijlocie si cei mai in varsta sunt mult mai probabil sa o consume decat cei intre 18 si 34 de ani. Sucul carbogazos este mai frecvent in randul barbati si adultilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 34.

Suc vs cafea: Care este diferenta?

Pentru cei mai multi, decizia de a bea cafea sau suc, vine fara indoiala, datorita gustului si din comoditate. Dar cand vine vorba de sanatate, o bautura este clar castigatoare, desi cafeina excesiva sub orice forma poate fi daunatoare. Iata de ce ar trebui sa alegeti cafeaua neagra in locul sucului plin de calorii.

  • Diabetul. Datorita continutului de zahar, consumul regulat de suc a fost legat de un risc crescut de diabet zaharat, sindrom metabolic si obezitate. Femeile care consuma patru cesti de cafea pe zi sunt mai putin susceptibile de a dezvolta boala decat non-consumatorii de cafea, conform unui studiu. Nivelurile ridicate de magneziu si crom din cafea, pot ajuta la controlul glicemiei.

  • Stresul si sanatatea emotionala. Pentru unii oameni, sucul, ii face sa actioneze violent sau sa sufere rapid modificari ale dispozitiei, conform unui studiu facut pe adolescentii din Boston. Pe de alta parte, cafeaua s-a dovedit a usura stresul in cazul sobolanilor.

  • Sanatate dentara. Stiti poate ca bauturile care contin zahar pot contribui la aparitia cariilor dentare, dar stiati ca acizii din sucul carbogazos pot eroda, de asemenea, smaltul dentar? Cafeaua, cu toate acestea, are un compus numit trigonelina care blocheaza microbii si bacteriile care deterioreaza smaltul.

  • Boli de inima. Un obicei moderat de cafea poate duce la prevenirea bolilor de inima, conform cercetatorilor olandezi. Într-un studiu facut, cei care beau doua pana la patru cani pe zi, au avut risc al bolilor de inima mai redus cu 20 la suta, comparativ cu cei care au baut mai mult sau mai putin. Chiar si fara luarea in greutate datorita sucul carbogazos, zaharul din acesta este responsabil de cresterea cu 20 la suta a bolilor cardiovasculare,.


Tags:Alcool si cafea in sarcina?

Alcool si cafea in sarcina?

Ghid Sanatate - 01 iunie 2016Dieta viitoarelor mamici

Dieta viitoarelor mamici

Ghid Sanatate - 01 iunie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.