Apendicita, una dintre cele mai comune cauze de interventie chirurgicala la copii

       542   

Apendicita, una dintre cele mai comune cauze de interventie chirurgicala la copii

Apendicele, este o punga mica de tesut in forma de deget situata in partea dreapta inferioara a abdomenului. Desi se ramifica de la prima sectiune din intestinul gros, apendicele nu joaca niciun rol esential in eliminarea deseurilor digestive.

 

 

Apendicele se poate infecta de la bacteriile care sunt prezente in tractul intestinal, iar cand acesta este infectat devine umflat si inflamat cauzand dureri extreme, specifice apendicitei.

Simptome apendicita

Simptomele pot include durere si sensibilitate in apropierea zonei de centru care se muta spre dreapta inferioara a abdomenului. Greata si varsaturile, febra scazuta si constipatia sau diareea insotesc si ele de asemenea, adesea durerea.

Diagnosticarea apendicitei

Diagnosticul acestei boli poate fi uneori greu de pus, deoarece simptomele apendicitei sunt de cele mai multe ori vagi sau pot fi aceleasi cu ale altor afectiuni (infectii urinare, gastrita, dar si probleme ale ovarelor). Pentru a se pune un diagnostic corect se palpeaza abdomenul pacientului pentru a depista inflamatia, se face si un test de urina pentru a exclude eventuale infectii urinare, dar si analize ale sangelui pentru a observa daca exista o infectie instalata in organism.

Apendicita este una dintre cele mai comune cauze de urgenta de interventie chirurgicala abdominala la copii. Este mult mai frecventa la barbati decat la femei, si incidenta este acestei boli se intalneste atat la adolescenti cat si la tinerii adulti.

Un apendice inflamat este de obicei indepartat chirurgical printr-o procedura de urgenta numita apendectomie. Este o operatie foarte simpla care nu necesita neaparat o anestezie totala, ci una partiala, iar la aproape 12 ore de la interventie, pacientul deja se poate ridica din pat. Intarzierea tratamentului ar putea cauza ruptura apendicelui, astfel ducand catre o infectie grava.

Apendicita este o afectiune care nu poate fi prevenita, insa s-a demonstrat ca la persoanele care consuma fructe si legume proaspete (alimente bogate in fibra), procentul de aparitie al acestei boli este mult mai mic.

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
Stresul oxidativ, inamicul inimii

Stresul oxidativ, inamicul inimii

Ghid Sanatate - 17 iulie 2015


Celulele Stem

Celulele Stem

Ghid Sanatate - 17 iulie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.