Anghinarea ajuta in tratarea afectiunilor ficatului

       867   

Anghinarea ajuta in tratarea afectiunilor ficatului

Anghinarea este unul dintre cele mai bune remedii natural pentru tratarea bolilor de ficat si a tulburarilor biliare, fiind indicata si in reglarea colosterolului.

 

 

Anghinarea ajuta in tratarea hepatitelor cronice

Datorita substantelor active din frunze, cinarina (care da gustul amar), insulina, substantele flovonoide si polifenoli, preparatele din anghinare stimuleaza secretia biliara, scad nivelul colesterolului “rau” din sange si au actiune diuretica. Anghinarea este un bun adjuvant in tratamentul hepatitelor cronice, colicistitelor cronice, cirozelor si insuficientelor hepatice. Anghinarea stimuleaza functia antitoxica a ficatului si are actiune regeneratoare a celulelor hepatice.

Ceaiul de anghinare

Pentru tratarea insufientei hepatice, a cirozei hepatice, hepatitei cronice si calculilor biliari este indicat ceaiul de anghinare. Acesta se prepara din 300 ml apa clocotita in care se pun doua lingurite de frunze de anghinare uscate si maruntite, se strecoara si se indulceste cu miere. Primul ceai se bea dimineata pe stomacul gol, iar celelalte cu 30 minute inainte de masa. Tratamentul incepe cu 50 ml si apoi creste progresiv pana la 100 ml la o masa. Cura se tine 20 - 30 de zile.

Pentru cei ce sufera de hipertensiune, arteroscleroza si angina pectorala ceaiul de anghinare este un bun adjuvant deoarece favorizeaza eliminarea ureei si a substantelor toxice de la nivelul rinichilor si ficatului. Datorita insulinei continute este recomandat in tratarea diabetului prin consumul de ceai de anghinare care se prepara astfel: la o cana de apa fiarta se pune o lingurita de anghinare uscata si se bea doua cani pe zi timp de o luna. In zona mediteraneana anghinarea este macerata in ulei de masline si este folosita pentru tratarea afectiunilor biliare.

Ceaiul de anghinare consumat regulat previne bolile cardiovasculare. Acesta are efect vasodilatator si scade tensiunea arteriala protejand astfel inima. Baut constant ceaiul de anghinare elimina toxinele din organism, si este bun in tratarea eczemelor, acneei, dermatitelor de contact. Da rezultate bune si in tratarea bolilor tubului digestiv:constipatie, enterite si colite.

  Sfat

Vei scapa de grija colosterolului adaugand in alimentatie frunza de anghinare.

Pentru ca ajuta la eliminarea acidului uric, anghinarea este un bun tratament al gutei si poate fii consumata in orice cantitate deoarece contine calorii putine dar este foarte bogat in vitaminele C si E, calciu si fier.

Tinctura de anghinare

Tinctura de anghinare are aceleiasi afecte benefice ca si ceaiul. Se pun 50 g de anghinare tocata marunt in 250 ml alcool de 70 grade si se lasa la macerat 15 zile, dupa care se strecoara. Din tinctura obtinuta se iau 5 - 15 picaturi, dimineata, la pranz si seara, diluate in apa.

 
 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.