Alimentele pe care ar trebui sa le eviti inaintea somnului

       733   

Alimentele pe care ar trebui sa le eviti inaintea somnului

Cu siguranta nu e deloc placut sa te pui in pat si sa astepti cateva ore in zadar pentru a-ti da seama ca somnul nu are de gand sa-si faca aparitia. Lipsa somnului poate fi cauzata de foarte multe lucruri, iar o cauza destul de recent intalnita la cei care prezinta insomnii este faptul ca au consumat diferite alimente nu prea ok inainte de somn. Iar pentru a evita insomniile, ne-am gandit sa facem acest articol in care vorbim despre alimentele pe care ar trebui sa le evitati daca vreti sa adormiti usor si sa aveti un somn cat mai odihnitor si linistit.

 

 

Alimente cu tiramina

Printre primele alimente ce ar trebui evitate inainte de somn sunt cele care contin tiramina. Asta deoarece tiramina este un aliment despre care se stie faptul ca ofera energie si adrenalina, stari care cu siguranta nu duc la un somn linistit, ba chiar deloc. De exemplu alimentele pe care ar trebui sa le evitati deoarece contin tiramina sunt branzeturile, tofu, pestele murat precum si iaurtul. 

Fructe si legume acide

O alta categorie de alimente ce ar trebui sa nu fie consumate cu 2-3 ore inainte de somn sunt fructele si legumele acide. Asta deoarece acest tip de alimente sunt bune pentru arderea caloriilor si a grasimilor, insa pentru asta este nevoie de energie, motiv pentru care somnul va fi unul haotic si deloc linistit. Rosiile pot fi un exemplu bun in acest caz.

Dulciuri

Dulciurile sunt si ele foarte criticate in mai multe cazuri. Ei bine acestea nu sunt bune nici inainte de somn, deoarece zaharul este cel care iti face somnul foarte haotic, crescandu-ti energia si nelasandu-te deci sa ai un somn linistit si dulce.

Alimente bogate in proteine

Chiar daca poate parea o cina delicioasa, carnea rosie nu trebuie consumata inainte de somn deoarece contine proteine, iar acestea au nevoie de multa energie pentru a fi digerate. Astfel, trebuie sa evitati pe cat mai mult posibil si alimentele bogate in proteine.

Asadar, daca pana acum aveati probleme cu somnul sau daca doriti sa nu aveti niciodata astfel de probleme, va recomandam sa va feriti de aceste alimente si sa nu le consumati inainte de somn, iar daca totusi le veti consuma, sa o faceti cu cu cel putin 3 ore inainte de a va pune la somn.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.