Alimente care, consumate in cantitati mici, sunt foarte sanatoase

       792   

Alimente care, consumate in cantitati mici, sunt foarte sanatoase

Una dintre cele mai importante reguli pentru o alimentatie corecta este aceea de a respecta mereu cantitatile recomandate iar una dintre cele mai mari greseli pe care le facem este aceea ca depasim aceasta cantitate recomandata. Mai mult decat atat, datorita faptului ca unele persoane nu au limite atunci cand vine vorba de consumul unor alimente, s-a ajuns la concluzia ca unele alimente nu ar fi bune pentru organism. Nimic mai fals. De aceea am ales sa vorbim despre cateva alimente care, consumate in cantitati reduse, pot fi foarte sanatoase.

 

 

Ciocolata amaruie

Am mai vorbit aici despre faptul ca una dintre cele mai bune ciocolate este cea amaruie care are cel putin 70% continut de cacao. Aceasta este perfecta atunci cand ne dorim sa mancam o ciocolata sau ceva dulce si, pe langa faptul ca alunga aceste dorinte nevinovate, ciocolata amara ajuta la cresterea productiei de hormoni ai fericirii.

Carne de vita

Carnea de vita, mai exact macra, este perfecta atunci cand iti doresti sa oferi organismului niste proteine. Aveti insa grija sa o consumati in cantitati mici deoarece un consum mare de carne rosie poate duce la aparitia cancerului de colon.

Vin rosu

Vinul rosu poate fi in foarte multe cazuri solutia excelenta. Asta deoarece este atat relaxant cat si foarte bun pentru sanatate, avand un continut bogat de antioxidant util pentru prevenirea aparitiei bolilor de inima, a cancerului, a diabetului sau a Alzheimerului. Totodata exista studii care spun ca vinul ne ajuta si sa nu luam in greutate.

Ulei de cocos

Semne de intrebare apar si atunci cand este vorba despre uleiul de cocos. Acesta este totusi foarte bun pentru acele momente in care vrei sa scapi de grasimea de la nivelul abdomenului si, la fel ca in cazul vinului rosu, Uleiul de cocos ar putea fi bun si impotriva Alzheimerului.

Avocado

Avocado nu este un fruct la fel de intalnit precum merele sau portocalele. Totusi, acesta este bogat in grasimi mononesaturate precum si in fibre, elemente care reuseste sa te faca sa nu iti mai doresti sa consumi atat de multe alimente. Mai mult decat atat, o portie de avocado are aproximativ 50 de calorii. 

Asadar, daca pana acum fugeati de vinul rosu, de carnea de vita, de uleiul de cocos, de avocado sau de ciocolata amaruie, ar trebui ca de acum sa le consumati mai des, in cantitati mai mici insa deoarece sunt sanatoase doar daca nu depasim limita impusa.

 


Tags:Cum sa nu mai consumi alimente nesanatoase

Cum sa nu mai consumi alimente nesanatoase

Ghid Sanatate - 26 ianuarie 2016


Alimente care reduc densitatea osoasa

Alimente care reduc densitatea osoasa

Ghid Sanatate - 26 ianuarie 2016


Care sunt cele mai false alimente?

Care sunt cele mai false alimente?

Ghid Sanatate - 26 ianuarie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.