Afinele reduc zaharul din sange si favorizeaza buna functionare a creierului

       694   

Afinele reduc zaharul din sange si favorizeaza buna functionare a creierului

Afinul (Vaccinium myrtillus) un adevarat miracol al padurii este un arbust pitic, cu fructe de culoare negru-albastrui, dulci-acrisoare ce creste in pasunile de munte prin locuri stancoase. De la afine se folosesc atat frunzele cat si fructele. O dieta pe baza de afine are rolul de a preveni si trata o serie de afectiuni datorita continutului bogat de antioxidanti. Foarte bogate in fibre, vitamina B1, vitamina P, vitamina C si minerale: fosfor, magneziu, potasiu si calciu, afinele contribuie la dezintoxicarea organismului.

 

 

Ceaiul de afine reduce zaharul din sange

Din frunze se prepara ceai ce este recomandat celor ce sufera de diabet, avand proprietatea de a reduce zaharul din sange lucru datorat continutului de mirtilina asa zisa insulina vegetala. Ceaiul se bea cate o ceasca inainte de fiecare masa principala de preferinta neindulcit (sau indulcit cu zaharina). Ceaiul de afine este benefic si in scaderea valorii ureei din sange, reface tonusului pentru persoanele in varsta si ajuta in tratarea tuberculozei.

Ceaiul se poate prepara in doua moduri si anume: se fierb fructele uscate in 250 grame de apa timp de jumatete de ora dupa care ceaiul se bea caldut sau a 2-a metoda de preparare: peste o lingurita si jumatate de fructe uscate se toarna doua pahare cu apa fiarta si racita si se lasa la macerat timp de opt ore dupa care se bea ceaiul pe parcursul unei zile.

  Sfat

Pentru a mari eficacitatea ceaiului amestecati frunzele de afine cu frunze de dud si pastai de fasole.

Infuzia din frunze de afine se prepara din o lingurita de frunze uscate la 200 ml de apa clocotita care se lasa la infuzat 5 minute. Se consuma 2 - 3 cani de infuzie pe zi, acesta favorizand buna functionare a creierului si reducand afectiunile provocate de inaintarea in varsta (alzheimer si dementa).

Fructele afinului sunt bogate in tanin, pectine, acizi organici, substanta coloranta numita mirtilina, zaharuri si vitamina A si C. Din ele se prepara sucuri sau ceaiuri benefice organismului. Din fructe se poate prepara un ceai pentru combaterea diareei, deoarece are proprietati antiseptice si contribuie la ameliorarea proceselor de fermentatie si putrefactie.

Afinele sunt bogate in fitonutrienti si contin un flavonoid care scade riscul de dezvoltare a cancerulul ovarian. Consumate ca atare afinele scad riscul de atac cardiac. Sucul de afine are proprietati antihemoragice, amelioreaza acuitatea vizuale si stimuleaza apetitul. Pentru asta se bea suc de afine, 200 grame pe zi dimineata pe stomacul gol.

Tot afinele sunt cele folosite si in industria alimentara deoarece din ele se prepara lichior si vin.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.

 

Tags:



Alimente care cresc imunitatea

Alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 24 martie 2015


Zaharurile adaugate, indulcirea nedorita

Zaharurile adaugate, indulcirea nedorita

Ghid Sanatate - 24 martie 2015


Variatii ale glicemiei. De ce apar?

Variatii ale glicemiei. De ce apar?

Ghid Sanatate - 24 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.