Afectiuni

alimente care reduc densitatea osoasa

Alimente care reduc densitatea osoasa

Ghid Sanatate - 27 mai 2016

Probabil stiti ca vitamina D si calciul sunt necesare pentru a construi oase puternice. Dar ceea ce poate nu stiti este ca exista anumite elemente din dieta dumneavoastra, care pot reduce de fapt, densitatea oaselor, crescand riscul de osteoporoza.


remedii naturiste pentru sinuzita

Remedii naturiste pentru sinuzita

Ghid Sanatate - 21 aprilie 2016cum sa scapi de insomnii

Cum sa scapi de insomnii

Ghid Sanatate - 28 ianuarie 2016
cateva sfaturi pentru a nu ajunge la spital de sarbatori

Cateva sfaturi pentru a nu ajunge la spital de sarbatori

Ghid Sanatate     17 decembrie 2015

Ei bine daca stam sa ne gandim putin la cum arata un buletin de stiri de sarbatori, nu ne trebuie mult timp sa ne amintim faptul ca in fiecare an majoritatea stirilor sunt despre acele persoane care, bucurandu-se atat de mult de sarbatorile petrecute, ajung la spital. Indiferent ca este vorba despre o cantitate foarte mare de alcool sau doar prea multe mese servite, noi ne-am gandit sa facem un ghid pentru ca in acest an sa vedem mai putine stiri cu persoane ajunse la spital de sarbatori.


bolile psihice mai frecvente la femei

Bolile psihice, mai frecvente la femei

Ghid Sanatate     14 decembrie 2015

Depresia este cea mai des intalnita si cea mai cunoscuta boala psihica a femeilor, dar nu si singura. Stresul post-traumatic, panica sau obsesiile sunt la fel de frecvente si periculoase. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolnavii mintal, sunt cele mai marginalizate grupuri in majoritatea tarilor.


o persoana din patru care a suferit un infarct moare

O persoana din patru, care a suferit un infarct, moare

Ghid Sanatate     13 decembrie 2015

Chiar daca tratamentele in ceea ce priveste o boala cardiovasculara, sunt din ce in ce mai eficiente astazi, boala coronariana ramane principala cauza a mortalitatii in Romania. Conform specialistilor cardiologi, 40 de romani mor in fiecare zi din cauza unui infarct miocardic. Se preconizeaza ca si in urmatorii 20 de ani, bolile cardiovasculare vor reprezenta principala cauza de deces, situandu-se chiar inaintea cancerului, a bolilor hepatice sau a accidentelor de circulatie.


totul despre testul papanicolau

Totul despre testul Papanicolau

Ghid Sanatate     10 decembrie 2015

Testul Papanicolau, este cea mai eficienta si cea mai simpla metoda prin care se poate depista din timp cancerul sau anumite modificari precanceroase ale colului uterin. Acest test ar trebui facut de orice femeie, periodic. Cea mai eficienta metoda de screening in depistarea cancerului de col uterin o reprezinta folosirea citologiei cervico-vaginale Paapanicolau. Totodata, testul Papanicolau evidentiaza eventualele modificari ale colului, asociate cu diverse infectii, atrofii sau inflamatii.


acneea nu da batai de cap doar adolescentelor

Acneea nu da batai de cap doar adolescentelor

Ghid Sanatate     03 decembrie 2015

Problema acneei nu dispare odata cu anii adolescentei. Si tenul mai matur poate avea astfel de probleme si pot fi  mult mai frustrante cand ai trecut deja de 17 ani. Din fericire, putem scapa de ea. 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.