7 fructe si legume de care ar trebui sa profitati toamna aceasta

       588   

7 fructe si legume de care ar trebui sa profitati toamna aceasta

Chiar daca toamna este anotimpul care se termina imediat dupa sezonul preferat al multora si care anunta sfarsitul vacantei, nu trebuie sa privim doar aspectele negative deoarece pana la urma toamna are si ea partile ei bune.

 

 

Una din aceste parti este faptul ca toamna exista foarte multe legume de care ar trebui sa profitam, pentru un organism mai sanatos, mai energic dar si pentru un corp cu un aspect mai frumos. Astfel, in randurile urmatoare va recomandam 7 alimente pe care ar trebui sa le consumi mai mult acum cand este sezonul lor.

Struguri

Este clar deja ca toamna este sezonul strugurilor. Din acest motiv au si preturi mai mici in piete si in supermarket-uri, fiind disponibili peste tot. In ciuda faptului ca sunt putin mai bogati in calorii, un ciorchine de struguri nu a facut rau nimanui, ci dimpotriva. Strugurii ne ofera energie dar sunt buni totodata si pentru circulatia sangelui, motive numai bune pentru a-i consuma mai des.

Nuci

Pe langa culesul strugurilor, toamna se bat si nucile. Acestea nu ar trebui insa doar sa fie batute, ci si consumate. Sunt bogate in vitamina E si deseori regasim nucile in dietele recomandate persoanelor care isi doresc sa slabeasca. Asadar, toamna aceasta ar trebui sa consumati nuci de 2-3 ori pe saptamana, pentru o sanatate de fier.

Mere

Se spune ca un mar tine doctorul la distanta. Toamna avem la dispozitie insa mult mai multe mere, fructe despre care stim ca reusesc sa tina nu numai doctorul la distanta ci si alergiile, infectiile precum si o boala foarte grava precum e cancerul. Merele sunt bune chiar si pentru frumusete, avand efecte benefice pentru ten.

Sfecla rosie

Poate ca nu e la fel de populara ca alimentele recomandate mai sus, insa sfecla rosie se recolteaza tot toamna si este foarte buna pentru detoxifierea ficatului, ajutand totodata la intarirea sistemului imunitar. Asadar ar trebui sa cautati mai multe retete pe internet pentru a gati sfecla rosie.

Vin rosu

Sa nu credeti ca daca v-am recomandat strugurii mai sus, nu va vom recomanda si putin vin rosu. Acesta este bogat in vitaminele B6, B1 si C, fiind un aliment anti-cancer si antioxidant. Aveti insa grija la cantitatea consumata deoarece este bogat totodata si in calorii.

Pastarnac

Atunci cand gatiti o ciorba sau o supa, adaugati si putin pastarnac pentru a obtine un meniu bogat in fibre, fibre, calciu si vitamina C. Un simplu ingredient precum e pastarnacul poate aduce toate aceste elemente pozitive in organism.

Usturoi

Usturoiul este pe prima pagina a blogurilor si a ziarelor in fiecare iarna pentru ca tine raceala la distanta. Asta nu este un motiv insa pentru a-l evita toamna. Usturoiul ajuta la lupta impotriva bacteriilor, a virusurilor precum si impotriva ciupercilor. Este de asemenea un aliment care tine cancerul departe.

Asadar, in aceasta toamna va recomandam sa folositi cat mai mult alimentele recomandate mai sus atunci cand gatiti pentru a va intari sistemul imunitar precum si pentru a tine la distanta diferite boli mai grave sau mai putin grave.

 



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.