5 aliati impotriva artritei

       706   

5 aliati impotriva artritei

Artrita este o afectiune care se manifesta prin umflarea si inrosirea articulatiilor, dar si prin caldura locala si durere. Din fericire pentru noi, toate aceste simptome le putem ameliora cu ajutorul a cinci plante miraculoase.

 

 

Sunatoarea

Florile de sunatoare se pastreaza in ulei extravirgin de masline sa de migdale, timp de cateva saptamani, dupa care se filtreaza. Uleiul de sunatoare, datorita celor peste 15 compusi pe care ii contine, are un efect puternic antiinflamator. Acest remediu se foloseste pe cale interna, dar si pentru masarea zonelor dureroase.

Mustarul

Pansamentele care sunt imbibate intr-un amestec de mustar cu apa si aplicate pe zona dureroasa de mai multe ori pe zi, amelioreaza durerile provocate de artrita. Mustarul produce o caldura si o inrosire a pielii si amelioareaza si durerile provocate de lumbago sau alte afectiuni asemanatoare.

Rozmarinul

Rozmarinul are un puternic efect asupra articulatilor, mai ales daca este folosit sub forma de alcool (100 de grame de frunze si flori de rozmarin la 1 litru de alcool, se introduc florile si frunzele intr-o sticla cu gatul stramt peste care se toarna alcoolul, se acepera bine si se lasa la macerat aproximativ trei saptamani). Acest amestec se poate utiliza de mai multe ori pe zi, aplicandu-se pe zona dureroasa.

Frasinul

Frunzele sunt foarte bogate in substante antiinflamatorii si in salicilati, care au proprietatea de a ameliora durerile cronice. Poate fi folosit sub forma de tinctura sau infuzie, deoarece ambele au efect moderat de analgezic.

Gheara diavolului

Aceasta planta se numara printre cele mai populare plante care au rol antiinflamator. Aceasta se administreaza doar sub forma de capsule, deoarece are un gust foarte amar. Gheara diavolului este recomandata in special in vindecarea impotriva reumatismului cronic.

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.