4 analize medicale pe care este obligatoriu sa le efectuam

       743   

4 analize medicale pe care este obligatoriu sa le efectuam

 

 

1 Scanarea retinei

Pe langa faptul ca verifica acuitatea vizuala si diagnosticarea eventualelor probleme de sanatate a ochilor, cum ar fi glaucomul sau degenerarea maculara, un test mai amplu poate include si o tomografie retiniana, detectand inclusiv dereglari ale tensiunii arteriale, tumori oculare sau chiar potentialul crescut de infarct.

Dupa efectuarea acestei analize, este indicat ca scanul, dar si buletinul sa analiza sa fie pastrate, deoarece acestea vor putea fi studiata si comparate peste ani, astfel se poate observa mult mai usor evolutia unui anumit diagnostic.

2 Analizele de colesterol

La nivel european, rata mortalitatii, in ultimii ani din cauza bolilor de inima a crescut in primul rand in cazul femeilor de varsta medie. Bolile coronariene sunt cosiderate "ucigasi tacuti" atat in randul femeilor, cat si in cel al barbatilor, colesterolul fiind cauza cu care acestea opereaza. In mod normal nu poti simti cand  colesterolul depaseste valorile normale , asadar este indicat sa iti faci aceste analize in mod regulat.

3.Testul HPV

Efectuarea testului HPV periodic, poate tine cancerul de col uterin la departare. Intr-un procent de 50% de persoane active sexual, sunt predispuse riscului de a dezvolta infecti cu HPV, fiind 99% responsabil de apasitia cancerului de col uterin. Asadar daca nu este descoperit la timp, acest virus poate fi foarte periculos.

4 Screening pentru prevenirea cancerului de intestin

In majoritatea cazurilor, cancerul de intestin, apare la cei peste 60 de ani, fiind al doilea tip de cancer intalnit frecvent la femei. Daca este detectat din timp, acesta se poate vindeca. Screeningul consta in analiza mai multor scaune, care sunt recoltate pe parcursul a 3 zile, avand ca scop descoperirea de sange in fecale, acesta fiind primul semn care ne duce cu gandul la cancerul de intestin.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.