3 afectiuni pe care le vindeca papadia

       818   

3 afectiuni pe care le vindeca papadia

Chiar daca multi o privesc ca pe o simpla buruiana, papadia este de fapt o planta medicinala care are proprietati terapeutice remarcabile, putand trata astfel numeroase afectiuni.

 

 

Papadia este folosita in totalitate, primavara inainte ca aceasta sa infloreasca, se colecteaza frunzele, iar tulpina se culege in timpul infloririi. In aceasta perioada, papadia are cea mai mare cantitate de principii active.

Papadia elimina toxinele din organism

Frunzele si tulpinile de papadie, au proprietatea de a curata ficatul si colonul de toxine, regland si digestia. Pentru a beneficia de aceasta proprietate, trebuie sa consumati pana la 10 tije si frunze crude pe zi, timp de o saptamana. Pentru a evita gustul amar al acestora, este recomandat sa se toate marunt si sa se amestece cu miere.

Trateaza hipertensiunea arteriala

Datorita actiunii sale diuretice, pe care o are papadia, este folosita ca tratament in hipertensiunea arteriala si a insuficientei cardiace. Pentru a incepe un astfel de tratament in aceste boli, este indicat sa fie consultat medicul curant. Se prepara o infuzie din 2 lingurite de amestec de tulpini, radacini si frunze de papadie uscate cu o cana de apa fiarta si se bea pana la 3 cani pe zi.

Ajuta la drenajul vezicii biliare

Tijele proaspete de papadie ajuta la stimularea activitatii ficatului si bilei, ajutand la dizolvarea calculilor biliari si eliminarea acestora fara a avea dureri. Ceaiul de papadie, consumat zilnic, are de asemenea efect si asupra pietrelor la rinichi, ajutand si la eliminarea acestora.

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.