10 alimente care ne protejeaza pielea de soare

       753   

10 alimente care ne protejeaza pielea de soare

Atunci cand se instaleaza canicula, pielea este foarte afectata de efectele nocive pe care le au razele ultraviolete. Din fericire in anumite alimente gasim aliati de nadejde care ne protejeaza pielea.

 

 

Alergia la soare o prevenim prin consumul de morcovi , pepeni, caise si rosii. Efectul acestora este sporit daca le asociem cu alimente care contin vitamina E si C, precum citricele, ardeiul, spanacul sau nucile. Pepenele galben contine SOD, care este un antioxidant redutabil care protejeaza pielea, prevenind astfel imbatranirea.

Ceaiul verde si cacaua sunt alimente care diminueaza inflamatiile pielii, care sunt cauzate de arsurile solare. Daca sunt consumate zilnic aceste alimente scad continutul de proteine structurale din epiderma (elastenul si colagenul). Pe langa aceasta, antioxidantii pe care ii au in compozitie inhiba enzimele care sunt responsabile cu aparitia ridurilor.

Daca ne expunem un timp indelungat la soare, riscam sa ne confruntam cu aparitia petelor si a ridurilor foarte fine. Vitamina C previne aparitia petelor si a ridurilor, astfel ca pielea se tonifica si isi recapata elasticitatea. De asemenea vitamina C stimuleaza si procesul de sinteza a globulelor rosii si a colagenului asigurand fermitatea pielii. Putem gasi vitamina C in afine, citrice, kiwi, rosii, patrunjel, etc.

Pentru a deveni mai rezistenta la arsurile solare, pielea trebuie sa fie acoperita in permanenta cu lotiuni cu factor de protectie cat mai ridicat. Este recomandat ca dupa plaja, pielea sa fie masata cu ulei de masline, deoarece acesta sporeste toleranta pielii la soare si favorizeaza cicatrizarea in cazul arsurilor. Este bogat in vitamina E si acizi grasi Omega 3, care sunt foarte eficienti pentru sistemul cardiovascular.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.