Verigheta: Cel mai puternic simbol al iubirii

       2680   

Verigheta: Cel mai puternic simbol al iubirii

Primele verighete au aparut aproximativ acum 4800 de ani in Egiptul Antic fiind impletite si confectionate din stuf, papura si rogoz in forma de cerc ce simboliza eternitatea si implinirea. Mai tarziu au fost inlocuite cu materiale precum fier, bronz si aur.

 

 

Istoria verighetei

Obiceiul de a oferi verighete in timpul nuntii se regaseste in mitologia grecilor si a romanilor. In prima jumatate a secolului IV verighetele au fost utilizate in ceremonia religioasa a casatoriei ca semn al legaturii mirilor si al fidelitatii.

Cum sa alegi verighetele?

Primul pas in alergerea verighetelor perfecte este stabilirea materialului din care vor fi confectionate. Aurul este elementul de baza, acesta putand fi combinat cu diverse alte materiale pentru a obtine nuante de culoare diferite. Aurul alb se obtine prin alierea aurului galben cu argint, nichel sau paladiu, pe cand aurul roz prin alierea aurului galben cu argint si cupru.

Calitatea aurului se masoara in carate si reprezinta cantitatea de aur pur per gram. In forma pura aurul are 24K dar fiind un material foarte moale, de cele mai multe ori verighetele se realizeaza din aur de 14K sau 18K.

  Sfat

Desi puteti sa fiti tentati sa achizitionati verighetele din aur de 18K, trebuie sa tineti cont ca acestea se vor zgaria si matui mai usor in timp datorita procentului de 75% aur din compozitia lor. Procentul de 58,3% de aur din cele de 14K le fac mai dure si mai rezistente in timp.

Diamantul este considerat cel mai bun prieten al femeilor

Al doilea pas este stabilirea pietrei pretioase. Diamantul este un mineral nativ, ca si in cazul aurului, calitatea acestuia este masurata in carate. Caratele se atribuie unui diamant in functie de dimensiune, taietura, culoare si claritate. Cel mai scump diamant din lume are culoarea roz si a fost vandut contra sumei de 46.000.000 €, pe cand cel mai mare diamant a fost descoperit in Africa de Sud si cantarea 602 grame.

Gravarea

Datorita tehnologiei avansate, in momentul de fata se poate grava aproape orice pe verighete, fie in interior fie in exterior. Cele mai intalnite lucruri gravate pe verighete sunt: numele si data nuntii, semnatura, amprenta sau chiar si poza mirilor.

Superstitii legate de verigheta

Daca ai o verigheta stramta vei avea o casatorie plina de gelozii excesive si suspiciuni, iar daca verigheta este prea larga vei avea o casatorie plina de infidelitati.

Daca verigheta cade in biserica o mare nenorocire se va asterne asupra casniciei. De asemenea daca aceasta se rupe prevede moartea mirelui sau a miresei.

  De retinut

Verigheta se poarta pe mana stanga mai exact pe al 4-lea deget deoarece in trecut era considerat ca acesta are vena ce face legatura direct cu inima (vena amoris).
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.