Traditii de nunta internationale: Belgia, Franta si Grecia

       2217   

Traditii de nunta internationale: Belgia, Franta si Grecia

Grecia este o tara cu o puternica istorie si plina de legenda. Se spune ca nunta dureaza patru zile si patru nopti. O traditie este ca mireasa trebuie sa manance dintr-un colac infasurat la gatul unui baiat adolescent. Miresele trebuie sa aibe in manusa un cubulet de zahar pentru a avea o casnicie dulce.

 

 

Traditii de nunta in Belgia

O traditie veche se refera la invitatiile de nunta ce sunt printate pe doua foi de hartie una din partea miresei si cealalta din partea mirelui. In timp ce paseste spre altar mireasa trebuie sa se opreasca si sa ofere o floare mamei sale.

O alta traditie frumoasa este aceea ca mireasa trebuie sa isi brodeze numele pe o batista si sa o tina pe toata durata evenimentului la ea iar dupa nunta sa o inrameze si sa o pastreze pana cand va fi daruita urmatoarei mirese din familie. Batista este transmisa din generatie in generatie si fiecare mireasa isi brodeaza numele.

Traditii de nunta in Bulgaria

O veche traditie din Bulgaria spune ca inainte de nunta cavalerul de onoare al mirelui trebuia sa ceara binecuvantarea de la parintii miresei si daca parintii si mireasa erau de acord cu nunta mirele era invitat in casa parinteasca. Inainte de nunta mama miresei trebuie sa faca o paina traditionala numita pitka.

Traditii de nunta in Croatia

O traditie pentru fertilitatea cuplului este aceea ca dupa ceremonie toti invitatii trebuie sa inconjoare o fantana de trei ori si sa arunce un mar in fantana.

Traditii de nunta in Finlanda

O traditie importanta este numita Dansul coroanei si se refera la faptul ca miresele purtau coroane de aur la nunta. Prietenele necasatorite dansau in cerc in jurul miresei care era legata la ochi si la un moment dat una dintre ele primea corona de aur. Cea care primea coroana se presupunea ca va fi urmatoarea femeie care se va marita.

Traditii de nunta in Filipine

O traditie veche spune ca viitorul ginere trebuie sa arunce o sulita in fata casei viitoarei mirese si daca sulita ramane infipta inseamna ca logodna a inceput si parintii sunt de acord.

Traditii de nunta in Franta

O traditie veche este ca la iesirea din biserica in calea mirilor sunt arucate frunze de dafin. Un simbol unic ce caracterizeaza eternitatea si stabilitatea mirilor este data de coup de mariage ce in traducere este cupa casatoriei si reprezinta doua cupe de sampanie unite care sunt transimise din generatie in generatie.

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.