Traditii de nunta internationale: Africa, Asia si Austria

       1347   

Traditii de nunta internationale: Africa, Asia si Austria

In Africa exista o cultura bine dezvoltata in care sclavii nu aveau voie sa se casatoreasca. Pentru a-si uni destinele acestia au inventat o traditie mai putin obisnuita: saritul maturii, aceasta avand puterea spirituala de a indeparta duhurile rele.

 

 

 

Traditii de nunta in Africa

In Africa exista o cultura bine dezvoltata in care sclavii nu aveau voie sa se casatoreasca. Pentru a-si uni destinele acestia au inventat o traditie mai putin obisnuita: saritul maturii, aceasta avand puterea spirituala de a indeparta duhurile rele. In unele triburi fetele erau pregatite de mici pentru ziua in care vor deveni sotii, ba chiar sunt cunoscute cazuri in care si cele inca nenascute erau deja logodite.

Rochia de mireasa este realizata dintr-un material specific: tesatura Kente, care este o panza in culorile verde, rosu si auriu. Pentru ca sotii lor sa nu afle ce vorbesc, femeile maritate din Africa folosesc un limbaj cifrat invatat inca din copilarie.

Traditii de nunta in Asia

Asia este recunoscuta dupa obiceiurile vechi de mii de secole pastrate si in ziua de azi. Exista un obicei intitulat Plansul de Nunta ce se desfasoara inainte cu o zi de nunta si in care femeile si miresele plang despartirea de familie..

O caracterista unica la nuntile organizate in Asia este data de dominarea culorii rosu ce este un simbol al dragostei si al bucuriei. In plus rochia de mireasa este rosie si trebuie sa se asorteze cu invitatilei de nunta, aranjamentele si decorul. Este foarte importanta data in care are loc nunta, aceasta fiind aleasa in functie de anumite semne astrologice astfel incat viitorilor miri sa le mearga bine in noua viata petrecuta impreuna. Un alt aspect important de retinut este ca ceremonia intodeuna incepe la jumatatea orei. Mireasa este unica datorita machiajului pe tot corpul in nuante de alb ce reprezinta statutul de domnisoara in fata zeilor. Costumatia miresei este variata fiind nevoita sa poarte trei rochii in ziua nuntii.

Un obicei intalnit doar in traditille japoneze este Ceremonia impartirii de sake in care tineri casatoriti si parintii trebuie sa bea 9 cupe de sake folosind 3 cesti de sake puse una peste cealalata. Printre darurile primite de miri amintim si kinbu ce este o funie lunga si impletita ce semnifica legatura puternica si stabilitatea a celor doi miri. In Japonia ne imaginam o nunta intr-un cadru de poveste cu ciresii proaspat infloriti si kimono-urile de matase impodobite cu motive florale.

Traditii de nunta in Austria

O traditie mai putin neplacuta pentru mireasa este ca toate domnisoarele de onoare trebuie sa poarte rochii asemanatoare cu cea a miresei fiind considerat un motiv de a pacali spiritele rele si de a proteja mireasa.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.